Reprogramări în Formula 1

0
Sebastian Vettel

Marile Premii de Formula 1 ale Australiei şi Chinei, prevăzute pe 21 martie respectiv 11 aprilie la Melbourne şi Shanghai, sunt pe punctul de a fi reprogramate din cauza pandemiei de coronavirus.

 

Cele două curse urmează să fie amânate pentru a doua parte a anului, iar circuitul italian de la Imola, revenit anul trecut în calendar din cauza pandemiei de coronavirus, şi circuitul lusitan Algarve, care a găzduit în premieră o cursă în 2020, ar putea prelua cele două date eliberate din calendarul 2021.

O asemenea modificare ar permite conservarea celor 23 de curse prevăzute de Formula 1 în 2021, iar sezonul ar urma să înceapă pe 28 martie, pe circuitul Sakhir din Bahrain, cu o săptămână mai târziu decât cursa inaugurală de la Melbourne. Anul trecut, cursa din Australia a fost anulată cu câteva ore înaintea primelor antrenamente libere, după multe ezitări. Anunţul că unul dintre membrii echipei McLaren a fost testat pozitiv la coronavirus a forţat echipa britanică să se retragă, declanşând procesul care a dus în final la anularea Marelui Premiu al Australiei.

Ediţia 2020 a Campionatului Mondial de Formula 1 a avut un calendar redus de la 22 la 17 curse programate în Europa, Rusia, Turcia şi Golful Persic, fără spectatori şi urmând măsuri sanitare drastice în bule biosecurizate.

 

Twitter suspendă conturi pe bandă rulantă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele