Restricții de circulație sâmbătă și duminică în Capitală. Vor fi organizate mai multe evenimente

0
- Reclama -

Primăria Municipiului București (PMB) informează că în weekendul 22 – 23 octombrie vor avea loc, în Capitală, mai multe evenimente pentru care se instaurează o serie de restricții provizorii de circulație, printre care și Festivalul berii și o paradă moto în cadrul campaniei umanitare „Ride Pink”.

Astfel, „Festivalul berii – 2022”  se va desfășura în Piața Constituției, în perioada 21-29 octombrie 2022, între orele 12:00 – 23:00. Amenajarea zonei s-a făcut începând cu data de 20 octombrie 2022, orele 06:00, iar dezafectarea zonei se va face după încheierea evenimentului, în data de 30 octombrie 2022, până la orele 23.00.

Pentru desfășurarea evenimentului, se vor înființa trei treceri temporare pentru pietoni, după cum urmează: două treceri pentru pietoni pe breteaua dinspre Calea 13 Septembrie, în zona Ministerului Mediului, iar cealaltă pe breteaua dinspre Bd. Unirii, latura aferentă Ministerului de Finanțe.

În Capitală mai are loc un alt eveniment privind organizarea şi desfăşurarea unei procesiuni și manifestări religioase cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou se va desfășura după următorul calendar:

24 octombrie 2022, între orele 12:30, procesiuni religioase desfășurate pe traseele:

- Reclama -

–  Platoul Catedralei Patriarhiei – str. Patriarhiei – str. 11 Iunie – bd. Regina Maria – aleea Dealul Mitropoliei;

– Biserica Sf. Spiridon cel Nou – calea Șerban Vodă – str. Bibescu Vodă – aleea Dealul Mitropoliei. La crucea Brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, va avea loc joncțiunea celor două coloane, urmând să se continue deplasarea până la Altarul de Vară.

În perioada 22-30 octombrie 2022 vor avea loc manifestări religioase în zona Catedralei Dealului Patriarhiei și esplanadei, fără afectarea traficului rutier și pietonal.

În data de 24 octombrie 2022, traficul rutier va fi restricționat, pe traseele menționate mai sus, precum și pe străzile care acced în acestea.

Se vor aplica următoarele restricții de trafic:

– începând cu data de 22 octombrie 2022, orele 06:00, se va interzice complet staționarea autovehiculelor pe Dealul Mitropoliei, pe sensul dreapta de urcare, precum și pe platoul de la baza aleii Dealului Mitropoliei și sensul de coborâre din dreptul platoului până în dreptul statuii lui Cuza;

– începând cu data de 23 octombrie 2022, orele 20:00, se va interzice staționarea autovehiculelor pentru instituirea coloanelor de pelerini, pe Str. Regina Maria, respectiv Str. 11 Iunie pe trotuar;

– începând cu data de 24 octombrie 2022, orele 06:00, se va interzice staționarea autovehiculelor în zona Parcului Carol, Fântâna Zodiac.

În data de 24 octombrie 2022, între orele 12:30 – 13:30, dacă este necesar, traficul STB va fi restricționat, pe timpul desfășurării procesiunii.

Un alt eveniment avizat de Comisia Tehnică de Circulație este organizarea unei parade moto în cadrul campaniei umanitare denumite „Ride Pink”.

Deplasarea se va face pe banda I de circulație, în data de 22.10.2022, începând cu orele 11:00, sub supravegherea organelor de ordine, pe următorul traseu: Piața Constituției – Piața Unirii – Piața Universității – Piața Romană – Piața Victoriei – Aviatorilor – Casa Presei Libere – Arcul de Triumf – Calea Victoriei – Piața Constituției (punct final).

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele