Rețea publică de apă contaminată printr-un atac cibernetic

0

Un pirat cibernetic a reuşit să acceseze fraudulos reţeaua de computere a unei uzine de aprovizionare cu apă potabilă din Florida şi a plasat o serie de comenzi pentru a creşte până la un nivel periculos concentraţia unui aditiv chimic, a anunţat luni Poliţia locală.

 

Din fericire, actul de piraterie cibernetică produs într-o periferie a oraşului Tampa a fost imediat remarcat şi o corecţie a fost realizată, pentru ca niciun consumator local să nu se afle în pericol, a dezvăluit Bob Gualtieri, şeriful din comitatul Pinellas.

Atacul cibernetic ilustrează pericolele la care hackerii pot să supună infrastructuri importante din Statele Unite, a adăugat şeriful.

Vezi și ”Ziua zero” pentru apa potabilă amenință un sfert din populația globului

Accesarea frauduloasă a sistemului informatic de la uzina de tratare a apei din Oldsmar a fost remarcată vineri de un tehnician, care a constatat cu surprindere că cineva deplasa de la distanţă cursorul mouse-ului său, făcând clicuri pentru a schimba concentraţia hidroxidului de sodiu din apă.

Această substanţă, crucială pentru a controla un mediu alcalin sau pentru a regulariza aciditatea apei, este corozivă şi periculoasă atunci când se află în concentraţii ridicate.

Vezi cel mai performant purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele