Revolte violente în Olanda – poliția a împușcat mai mulți protestatari anti-restricții

0

Câteva persoane au fost rănite de focuri de armă trase de polițiști vineri la Rotterdam, unde o demonstrație contra izolării parțiale pentru combaterea pandemiei de Covid-19 s-a transformat într-o revoltă de stradă, anunță agenția France Presse.

Un purtător de cuvânt al poliției din Rotterdam a declarat: „O demonstrație care a început în această seară la ora 20:0 pe Coolsingel a dat naștere la revolte. Au fost declanșate incendii în mai multe locuri, iar poliția a tras mai multe focuri de avertizare. Există răni legate de împușcăturile trase”, se precizează în comunicatul oficial.

Amintim, prim-ministrul olandez Mark Rutte a anunțat în urmă cu o săptămână reintroducerea izolării parțiale cu o serie de restricții de sănătate, care afectează în special sectorul restaurantelor, pentru a face față unui număr record de cazuri de Covid-19.

Restaurantele și barurile trebuie să se închidă la 20:00, cel puțin până la 4 decembrie.

Tot poliția olandeză a folosit un tun cu apă pentru a dispersa manifestanții de la Haga, în ziua în care au fost anunțate măsurile.

Totodată, poliția a arestat 15 persoane sâmbăta trecută într-un oraș din nordul țării, după ciocniri între forțele de ordine și sute de oameni nemulțumiți de închiderea anticipată a barurilor din cauza pandemiei.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele