Românul Cătălin Ghigea aleargă pe coastă în Italia cu o Alfa Romeo din 1975

0

Cursa la care va merge pilorul român Cătălin Ghigea este programată de vineri, 12 octombrie. FIA Hill Climb Masters se desfășoară în orașul italian Gubbio, din regiunea Umbria. Alegera burgului medieval din apropiere de Florența de către Federația Internațională a Automobilului (FIA) nu este întâmplătoare. La Gubbio se organizează an de an, începând cu 1966, Trofeul Luigi Fagioli, una dintre etapele clasice ale campionatului italian de viteză în coastă.

Patru sportivi din România au primit invitații din partea ACR, autoritatea sportivă națională FIA în automobilism, pentru a participa la Gubbio. Cătălin Cedric Ghigea, Campion Național în ultimele patru ediții ale Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop, va concura la Masters-ul FIA la volanul unei Alfa Romeo Alfetta GTV din anul 1975.

„M-a bucurat invitația pe care am primit-o și faptul că mașina mea, pe care mulți o cunosc după numele de alint – Phoenix – a fost acceptată la start. Asta înseamnă mult, atât pentru mine, cât și pentru partenerul meu, Auto Italia. Să fii primit la startul unei competiții automobilistice din Italia, cu o Alfa Romeo clasică, este un triumf în sine. În ultimii ani am dezvoltat o afinitate aparte pentru „italience”, în garajul meu găsindu-se mai multe modele de competiție, atât Alfa Romeo cât și Fiat Abarth. De asemenea, ca mașini de zi cu zi folosesc o Alfa Romeo Stelvio și un Abarth 595, deci povestea cu mărcile auto sportive din „cizmă” este destul de serioasă. Ieșirea la Gubbio va fi o dovadă perfectă că parteneriatul pe care l-am construit împreună cu Auto Italia este unul care face cinste mărcii Alfa Romeo”, a declarat Cătălin Cedric Ghigea.

Fagioli, contemporan cu Fangio, Nuvolari și Farina

Trofeul Luigi Fagioli (fost pilot Alfa Romeo în competițiile de Grand Prix în sezoanele 1950 și 1951, contemporan cu celebrii Fangio, Nuvolari și Farina) este o sărbătoare a motorsportului, desfășurată într-o regiune a Italiei în care automobilismul sportiv este ridicat la rang de religie, aproape. Nu doar sportivii care participă an de an sunt de top, dar și spectatorii sunt foarte bine puși la punct. Cu atât mai mult în acest an, cu ocazia FIA Hill Climb Masters, va fi o ocazie deosebită pentru marca Alfa Romeo de a fi reprezentată de un model legendar al anilor ’70, Alfetta GTV.

Citește și Europarlamentarul Cătălin Ivan a lansat un nou partid Alternativa pentru Demnitatea Naţională (ADN)

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele