Românca Raluca Olaru, calificată în finală la Roma

0

Românca Raluca Olaru și nemțoaica Anna-Lena Friedsam s-au calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Roma (WTA). Perechea a învins în semifinale cuplul japonez Shuko Aoyama/Ena Shibahara, cu 3-6, 6-2, 10-4.

Raluca a reuşit astfel cea mai importantă performanţă din carieră, fiind prima sa finală la un turneu Premier 5 dotat cu premii totale de 2.098.290 dolari.

Raluca Olaru și Anna-Lena Friedsam, semifinale Roma

Olaru şi Friedsam, care au făcut pereche pentru prima dată,  au obţinut victoria după o oră şi 27 de minute.

Halep în optimi, Olaru în sferturi la Miami (Florida)

În acest meci, Olaru şi partenera sa au comis 6 duble greşeli, faţă de doar două ale adversarelor.

Raluca Olaru, Roma

De menţionat gestul de fair play făcut de japoneza Shuko Aoyama, care a recunoscut că a fost lovită de minge la un schimb din setul al doilea, după ce arbitrul de scaun acordase punctul perechii nipone.

Aoyama şi Shibahara, favoritele numărul şapte, le-au învins în optimile de finală pe Simona Halep şi Monica Niculescu, cu 6-1, 6-3.

Olaru şi Friedsam şi-au asigurat un cec de 40.000 de euro şi 585 de puncte WTA la dublu.

Finala

În finală vor înfrunta învingătoarele din meciul care le opune pe Su-Wei Hsieh (Taiwan)/Barbora Strycova (Cehia), principalele favorite, şi pe Hayley Carter (SUA)/Luisa Stefani (Brazilia).

Raluca Olaru (55 WTA la dublu) va juca a 20-a sa finală de dublu. Românca are până acum 9 titluri câştigate şi 10 finale pierdute.

Raluca a jucat ultima finală anul acesta, alături de Monica Niculescu, la Praga, iar ultimul titlu datează din 2018, de la Rabat (alături de Ana Blinkova).

Friedsam (51 WTA la dublu) are două finale jucate, câştigând un titlu în 2019, la Stuttgart, alături de Mona Barthel.

Respiră aer fără covid cu un purificator Sharp

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele