România a numărat 561 morți de Covid în ultimele 24 de ore

0
morga morti covid

România a numărat 561 morți de Covid în ultimele 24 de ore. Este ziua cu cel mai negru bilanț de la începutul pandemiei și consolidează poziția României, pe primul loc la decese în pandemie raportat la populație în ultimele săptămâni. 

 

Astăzi s-au înregistrat peste 18 mii de infectări, la peste 50 de mii de teste.

Catastrofă umanitară care se derulează de peste o lună reiese și din comparațiile cu alte state sau cu evenimente tragice din trecut.

Dacă Rusia – altă țară afectată grav de pandemie – ar avea același raport decese/populație, ar trebui să aibă astăzi peste 4.400 de decese. Or, Rusia are în jur de o mie de decese covid.

Vezi și Molnupiravir ar putea fi o nouă armă de luptă împotriva pandemiei de COVID-19

Cel mai recent eveniment tragic a fost incendiul din Clubul Colectiv din 2015. Incendiu s-a soldat cu 64 de morți, adică de aproape nouă ori mai puțin decât morții pandemiei de marți, 19 octombrie 2021.

La Revoluția anti-comunistă din 1989 au murit 1.166 de români. Azi au murit 561, adică jumătate din victimele înregistrate la Revoluție în cinci zile.

Cutremurul din 1977 s-a soldat cu 1.570 de victime. Morții de azi din pandemie reprezintă o treime dintre victimele celui mai devstator cutremur din istoria recentă.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele