România are o nouă unitate de producție și integrare de sisteme terestre avansate de apărare

0

Elbit Systems, companie internațională high-tech, care derulează proiecte în domeniul apărării, securității dar și în domeniul civil, a inaugurat o unitate de producție și integrare de sisteme terestre de apărare pe platforma de la Măgurele.

Noua unitate va funcționa ca centru de producție și integrare pentru turelele și stațiile de luptă contractate de Elbit Systems în cadrul unor programe locale, dar și ca hub regional conceput să acopere cererea de astfel de sisteme pentru alte țări.

“Sunt bucuros să anunț că noua fabrică își va începe activitatea imediat și va livra atât conform contractelor actuale și viitoare cu Ministerul Apărării Naționale din România, cât și pentru a acoperi comenzi deja contractate de clienți internaționali”, a declarat Yehuda (Udi) Vered, director general al diviziei de sisteme terestre și C4i din cadrul Elbit Systems.

Elbit Systems este un furnizor tradițional al Ministerului Apărării Naționale, având o strânsă colaborare și cu alte companii locale din domeniul apărării. În tot acest timp, Elbit Systems a derulat programe ample dedicate forțelor terestre române, de modernizare a avioanelor de luptă sau a furnizat soluții pentru forțele navale.

Amplasată în cadrul platformei industriale Măgurele din imediata apropiere a Bucureștiului, noua fabrică se întinde pe aproape 1.000 de mp și este a patra unitate deschisă de Elbit Systems din 1993 de când a intrat pe piața din România. Astfel, noua unitate va extinde activitatea de producție, cercetare și dezvoltare, va mări numărul de angajați și va permite continuarea transferului de know-how tehnologic în România.

ELBIT SYSTEMS ÎN CIFRE
· Elbit Systems este o companie internațională high-tech listată dual pe bursele de la New York și Tel Aviv care derulează la nivel global un spectru larg de programe în industria de apărare, homeland security și în domeniul civil.
· Elbit Systems ocupă locul 28 în topul mondial al celor mai puternice 100 de companii din domeniul apărării și aerospațial.
· În 2017, compania a raportat o cifră de afaceri de 3,4 miliarde de dolari și contracte în derulare de peste 7,5 miliarde de dolari.
· Elbit Systems are un total de 13.500 de angajați la nivel global, din care 500 în România.

· Elbit Systems a participat ca furnizor principal la programe majore de modernizare a armatei române: pentru forțele aeriene – (MIG-21 Lancer, PUMA-Socat, IAR-99 Șoim, EW-C130), pentru forțele terestre (LAROM, Pirahna), pentru forțele navale (Puma-Naval și simulatoare navale), etc.
· Pentru a onora contractele încheiate cu Ministerul Apărării Naționale, Elbit Systems, în calitate de acționar unic a pus bazele a trei companii românești:
o Simultec (Măgurele) – Produce simulatoare pentru forțele aeriene, terestre și navale, dezvoltă programe software și integrare hardware.
o A/E Electronics (Bacău) – Produce și testează subansamble electronice, cu destinație militară și civilă
o Elmet (Bacău) – Produce sisteme și subsisteme electromecanice , printre care și turele cu echipaj și telecomandate (12,7mm/25mm/30mm)
· Cele trei fabrici, în care muncesc sute de ingineri, generează anual o cifră de afaceri cumulată de zeci de milioane de dolari, majoritatea contractelor fiind destinate exportului.

Elbit Systems este una dintre cele mai importante companii din industria română de apărare care derulează exporturi semnificative.

Foto: Pixabay

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele