România, campioană mondială la dans sportiv

0
- Reclama -

România este campioană mondială la dans sportiv. Perechea formată din Şimon Sorin Dumitru şi Florentina Constantin a obţinut primul loc la concursurile organizate în Sala Transilvania din Sibiu.

Pe 4 noiembrie, în Polonia, reprezentanţii României au mai urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Campionatul European de Dans Sportiv pe echipe:

”Dacă în prima zi, perechea română formată din sportivii Bătrânu Răzvan-George şi Dică Ana-Maria au fost depaşiţi doar de perechile din Rusia, în final aceştia obţinând medalia de bronz, în a doua zi seniorii români au facut ca toţi spectatorii din Sala Transilvania să cânte imnul naţional.

Astfel, perechea formată din Şimon Sorin Dumitru şi Florentina Constantin au obţinut primul lor titlu mondial la dans sportiv, devansând campionii mondiali en-titre Ruben Viciana Lopez – Eva Moya, care s-au clasat pe poziţia a III-a, vicecampioni mondiali fiind reprezentanţii Germaniei. Erik Heyden şi Julia Luckow.

Cu această medalie de aur România ajunge la cota 3 în anul 2018, egalând şi împarţind poziţia secundă cu Italia, la numarul de titluri mondiale câştigate. Clasamentul este condus de Rusia care deţine nu mai puţin de 10 titluri mondiale câştigate în acest an. În spatele nostru se află ţări cu tradiţie în dansul sportiv, cum ar fi: Germania, Moldova, Spania, Anglia.

- Reclama -

Tot în 4 noiembrie 2018, la 1000 de kilometri de Sibiu, în Polonia, dansatorii români au urcat pe cea mai inalta treaptă, obţinând medalia de aur la Campionatul European de Dans Sportiv pe echipe”, se arată într-un comunicat emis de Federaţia Română de dans sportiv.

Clasamentul final:

1.Simon Sorin Dumitru – Constantinescu Florentina//ROU

2.Erik Heyden – Julia Luckow//GER

3.Ruben Viciana Lopez – Eva Moya//ESP

4.Yevgen Dmytrenko – Mery Lenz //ARG

5.Duarte Sousa – Elisabete Pera//POR

6.Szantho Peter – Juhasz-Szantho Szilvia//HUN

Clasamentul la categoria ”juniori”:

1.Yaroslav Kiselev – Sofia Philipchuk//RUS

2.Egor Perepelitsyn – Maria Barykina//RUS

3.Batranu Razvan-George – Dica Ana-Maria//ROU

4.Philipp Vovk – Angelina Gensrich//GER

5.Mikhail Vinokurov – Mayya Spirina//AZE

6.Riccardo Perretta – Eleonora Petronilli//ITA

Citește și Simona Halep, a câştigat peste 7.000.000 de dolari în 2018

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele