România, locul 1 la decese cauzate de accidente rutiere

0

Numărul persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere a scăzut cu 217% în 2020, comparativ cu 2019, cea mai ridicată rată a deceselor în urma accidentelor rutiere fiind în România (85 de decese la un milion de locuitori), arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Comparativ cu populația fiecărui stat membru UE, cea mai scăzută rată a deceselor cauzate în 2020 de accidentele rutiere s-a observat:

Suedia (20 de decese la un milion de locuitori),

Malta (23),

Danemarca (27),

Spania (29),

Irlanda și Țările de Jos (ambele cu 30),

Cea mai ridicată rată s-a înregistrat în

România (85 de decese la un milion de locuitori),

Letonia (73),

Bulgaria (67),

Polonia (66).

În 2020, numărul total al persoanelor din Uniunea Europeană care au murit în accidente rutiere s-a situat la 18.786, din care 44% erau ocupanții vehiculelor, 19% pietoni, 16% motocicliști, 10% bicicliști și 11% alte categorii (inclusiv vehicule utilitare și vehicule grele de marfă, autobuze și autocare, mopede și alter vehicule).

Vezi și Ianis Hagi, accidentat, a fost operat și va lipsi mai multe luni de pe gazon

Deși în ultimii zece ani s-a înregistrat o tendință descrescătoare a numărului persoanelor din Uniunea Europeană decedate în accidente rutiere, scăderea semnificativă din 2020 este determinată în mare parte de impactul restricțiilor impuse în timpul pandemiei asupra transportului de pasageri. În 2020, au fost în total 42 de decese la un milion de locuitori pe ansamblu UE.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele