România va primi primele doze de vaccin împotriva COVID-19 de la Johnson & Johson

1
- Reclama -

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID Valeriu Gheorghiţă a anunţat că România ar putea primi deja, în luna aprilie, primele doze de la compania Johnson & Johnson şi astfel ţara noastră ar avea în portofoliu un al patrulea vaccin.

 

El a adăugat că eficacitatea serului este similară că cea a celui produs de AstraZeneca şi este un vaccin pe bază de adenovirus.

„După cum ştim, compania Johnson & Johnson şi-a depus documentaţia în vederea obţinerii autorizării de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Ne aşteptăm ca de la jumătatea lunii martie să se elibereze această autorizare de punere pe piaţă, ceea ce ar însemna că în aprilie am putea deja să primim primele doze de la compania Johnson & Johson. Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe bază de adenovirus. De această dată este un adenovirus de tip uman. Eficacitatea vaccinului este similară cu cel de la AstraZeneca însă are un avantaj foarte mare, acela că la acest moment se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Deci practic simplifică foarte mult procesul de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă marţi dimineaţa la Digi FM.

Acesta a vorbit şi despre condiţiile de stocare necesare vaccinului produs de Johnson & Johnson.

- Reclama -

Fondul Proprietatea a avut în 2020 pierderi de 103 milioane lei

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele