Românii nu vor intra în SUA fără viză nici anul viitor

1
- Reclama -

Kathleen Kavalec, ambasadoarea SUA la Bucureşti, a declarat că România va adera la programul Visa Waiver cel mai devreme la începutul anului 2025, dacă totul decurge perfect.

 

 

Este scopul meu în acest mandat. Nu poate fi mai devreme de 2025, pentru că avem de măsurat anual rata de respingere, din 1 octombrie până pe 1 octombrie. Dacă totul va fi bine, probabil, la începutul anului 2025. Sperăm. Nu este garantat. Depinde de multe lucruri ce se pot întâmpla, dar eu cred că ne aflăm pe drumul cel bun.” a spus ambasadoarea SUA, luni, la Oradea.

Kathleen Kavalec a fost în orașul bihorean pentru a vernisa expoziţia itinerantă ”Noi, Poporul/We the People„, care celebrează aniversarea a 25 de ani de Parteneriat strategic dintre România și Statele Unite ale Americii.

- Reclama -

Amintim, senatorii americani introduceau în luna martie a acestui an un proiect de lege care recomanda includerea României în programul Visa Waiver, într-un prim pas.

SUA au propus României acordarea de „sprijin tehnic” pentru respectarea condițiilor care permit includerea unei țări în programul Visa Waiver, a anunțat în martie, la București, asistentul principal adjunct al secretarului de stat american Anthony Blinken, Dereck Hogan, care a condus a 8-a rundă de dialog din cadrul parteneriatului strategic româno-american.

Citiți și: Preşedintele Iranului acuză SUA că „pun paie pe foc” în conflictul din Ucraina

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele