Românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou

2
munchen targ craciun
- Reclama -

Românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou, fiind înregistrate de patru ori mai multe zboruri în apropierea datei de 25 decembrie. Italia, Marea Britanie, Germania şi Spania se numără printre ţările spre care românii zboară cel mai mult, arată datele agenţiei online de turism Vola.ro.

 

Preţul mediu pentru o rezervare de două persoane este de 303 de euro, adică aproximativ 150 euro/persoană pentru zborurile de sărbători.

”Românii vor să călătorească tot mai mult. Aşa se poate traduce anul 2022 atunci când ne referim la călătoriile cu avionul. Particularitatea acestui an este că, deşi cele mai căutate destinaţii pentru călătoriile cu avionul rămân marile capitale europene şi oraşe cu comunităţi numeroase de diaspora, românii au ţinut mai puţin cont de sezonalitate şi au ales pentru sărbători şi destinaţii care se află în afara sezonului”, potrivit unui raport Vola.ro, care arată că cele mai solicitate destinaţii rămân cele în care sunt comunităţi mari de români, ţări spre care şi preţurile biletelor de avion sunt ceva mai mici: Benelux (Belgia, Olanda), Italia, Spania, Marea Britanie.

De asemenea, foarte căutate sunt şi destinaţiile cu temperaturi calde pe timp de iarnă, zboruri scurte şi preţuri accesibile.

- Reclama -

Surprinzător sau nu, românii vor călători mai mult de Crăciun decât de Anul Nou, fiind înregistrate de patru ori mai multe zboruri în apropierea datei de 25 decembrie. Un motiv ar putea fi că românii se întorc acasă de sărbători, în special din ţări ca Marea Britanie, Olanda, Belgia, Franţa, Italia, Spania. În ceea ce priveşte zborurile din România către alte destinaţii, se pare că românii călătoresc cel mai mult spre Italia, Marea Britanie, Germania şi Spania, state în care sunt comunităţi mari de români, semn că mulţi îşi vor vizita familiile care locuiesc în diaspora.

Conform Vola.ro, rezervările pentru zborurile la revenirea în România sunt realizate pentru o persoană, în timp ce zborurile din România spre alte ţări au aproximativ 2 persoane/rezervare, ceea ce înseamnă că, de regulă, oamenii călătoresc în cuplu sau cu o persoană apropiată.

În ceea ce priveşte zborurile de revelion, se pare că 63% dintre zboruri sunt de întoarcere în România. În privinţa destinaţiilor spre care călătoresc românii la final de an, Italia, Spania şi Marea Britanie sunt în topul favoritelor, mulţi dintre ei alegând capitalele sau marile oraşe, locuri cunoscute pentru petrecerile de revelion.

Potrivit Vola.ro, cele mai scumpe bilete de avion sunt cele de după Crăciun (27 decembrie) şi imediat după Anul Nou (2-3 ianuarie). Preţul mediu pentru o rezervare de două persoane este de 303 de euro, adică aproximativ 150 euro/persoană pentru zborurile de sărbători.

În cazul celor care şi-au rezervat timp, tarifele au fost mai mici. Pentru cei care au achiziţionat biletele de avion cu minimum 6-8 săptămâni înainte de data zborului, preţurile au început de la 19 euro/persoană (spre Italia).

Germania introduce KulturPass: Tinerii care împlinesc 18 ani primesc 200 de euro pentru a-i cheltui în librării, la teatru și concerte

La mare căutare sunt şi destinaţiile din afara sezonului, cum sunt Madeira, Tenerife, Malta sau Tel Aviv, locuri în care sunt acum temperaturi mai blânde, preţuri mai mici, dar şi mai puţină aglomeraţie, astfel că cei care îşi doresc o vacanţă într-o zonă caldă pot profita de ofertele de sezon.

Spre Tel Aviv, de exemplu, zborurile dus-întors în perioada Crăciunului pornesc de la 275 de euro. Pentru Tenerife, preţurile pornesc de la 250 de euro. Malta, pe de altă parte, este o destinaţie mai accesibilă, tarifele pentru zborurile de sărbători sunt ceva mai mici, pornind de la 170 de euro.

- Reclamă -

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele