Romgaz și ExxonMobil au încheiat un acord pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră

1
gaze gazoduct

Romgaz și ExxonMobil au încheiat un acord pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră. Romgaz a încheiat un acord de exclusivitate cu ExxonMobil, pentru preluarea subsidiarei gigantului american care deține o participație de 50% din proiectul Neptun Deep de exploatare a gazelor naturale de la Marea Neagră.

 

În următoarele patru luni, ExxonMobil nu mai discută cu alte companii despre vânzarea acestui proiect.

„La data de 17.06.2021, SNGN Romgaz SA și ExxonMobil Exploration and Production Romania Holdings Ltd. au semnat un Acord de Exclusivitate prin care vânzătorul acordă Romgaz un drept de exclusivitate pe o perioadă de 4 luni (până la data de 15 octombrie 2021) cu privire la negocierile de achiziție a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited, ce deține 50% din drepturile dobândite și obligațiile asumate prin Acordul de concesiune pentru explorare, dezvoltare și exploatare petrolieră în perimetrul XIX Neptun Zona de Apă Adâncă”, arată un anunț publicat de Romgaz la Bursa de Valori București.

Vezi și Dragnea a cedat în fața cererilor Exxon și OMV la legea offshore care reglementează gazele din Marea Neagră

ExxonMobil a anunțat partenerii români din iulie 2019 că vrea să își vândă participația de 50% din perimetrul de mare adâncime Neptun Deep din Marea Neagră. În prezent, ExxonMobil şi OMV Petrom sunt parteneri egali în proiectul de mare adâncime Neptun Deep, dar ExxonMobil este și operatorul licenței.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele