Rovana Plumb cu Parlamentul pe post se scut împotriva DNA

0

Deputatul Rovana Plumb a mers luni, la ora 17:00, la Comisia juridică, pentru a fi audiată în vederea finalizării raportului privind solicitarea DNA de începere a urmării prenale în cazul său. Rovana Plumb a venit însoțită de avocat.

Comisia juridică a dat aviz negativ cererii DNA de cercetare penală a Rovanei Plumb în dosarul Belina.

Citiți și Shhaideh, Plumb și Răzvan Cuc au demisionat

S-au înregistrat 14 voturi pentru respingerea solicitării DNA și 9 voturi împotriva respingerii solicitării, a anunțat deputatul PNL Ioan Cupșa.

Raportul comisiei urmează să fie supus votului plenului Camerei Deputaților în ședința de marți.

Avizul comisiei este consultativ, decizia va fi luată în plen, prin vot.

Deputatul social-democrat Rovana Plumb a declarat luni, după audierile la comisia juridică a Camerei, că le-a subliniat “în mod expres” membrilor Comisiei juridice a Camerei faptul că este nevinovată, referitor la acuzațiile DNA de complicitate la abuz în serviciu, și a reiterat că niciodată nu a încălcat legea.

“În cadrul Comisiei juridice am expus punctul de vedere, împreună cu apărătorul meu, avocat Viorel Mocanu. Am subliniat faptul, în mod expres, că sunt nevinovată, referitor la acuzația pe care o aduce DNA de complicitate la abuz în serviciu, spunând foarte clar și foarte ferm că niciodată nu am încălcat legea. În toată activitatea de ministru pe care am desfășurat-o am tratat cu maximă responsabilitate și am acționat cu bună credință. Niciodată nu am avut cu vreo persoană vreo înțelegere ilicită sau nu am ajutat sau sprijinit în premise nelegale vreo persoană”, a precizat Rovana Plumb, după audierea sa la Comisia juridică a Camerei Deputaților.

Ea a adăugat că în activitatea sa de ministru a respectat legile țării “în spiritul și litera legii”.

“Am subliniat faptul că nu a existat nicio citație, nicio chemare din partea DNA în ceea ce mă privește, că am aflat din presă (…) în cadrul negocierilor pe care le-am avut cu Comisia Europeană”, a menționat Rovana Plumb.

Aceasta a susținut că în dosar nu există niciun fel de argument care să stea la baza acuzațiilor, arătând că cele două HG-uri date în acest caz “sunt legale deoarece au toate avizele de la toate ministerele de linie și de la tot ceea ce înseamnă aparat administrativ”.

Întrebată dacă le-a cerut deputaților din comisie să respingă solicitarea DNA, Rovana Plumb a spus: “Colegele și colegii din Comisia juridică știu foarte bine ce au de făcut și sunt convinsă că în spiritul și litera legii vor întocmi raportul”.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele