Rugby: 30.000 de euro pentru o porție de iarbă cu gheață

0
- Reclama -

Formația Timișoara Saracens a fost penalizată de European Professional Club Rugby (EPCR) cu pierderea meciului cu Stade Francais, plus o amendă de 30.000 de euro, din cauza proastei organizări.

European Professional Club Rugby a motivat penalizarea prin faptul  că Timişoara Saracens nu a pregătit și protejat suprafaţa de joc  de pe arena Dan Păltinişanu, astfel încât meciul programat pe  14 ianuarie să se poată desfășura în condiții optime, care să garanteze integritatea fizică a jucătorilor.

Meciul  dintre  Timişoara Saracens şi formaţia Stade Francais  nu s-a mai disputant deoarece  căpitanul echipei oaspete a refuzat să permită intrarea pe teren a colegilor săi  motivând starea improprie a acestuia. La solicitarea delegației franceze arbitrii și observatorii au decis ca meciul să nu se mai dispute, astfel că formația timișoareană a pierdut partida cu 0-28.

Explicațiile clubului timișorean

Vicepreședintele clubului Timișoara Saracens, Dușan Filipaș, a declarat în cadrul unui comunicat de presă că gruparea bănățeană respectă decizia Comisiei de Disciplină: „Respectul acordat competiției, precum și valorilor rugby-ului pe care clubul nostru le cultivă și le urmează, ne impun să nu escaladăm această decizie, pentru a nu exacerba postura neplăcută și nedorită în care se află clubul nostru, rugby-ul timișorean și rugby-ul românesc, ca urmare a acestui eveniment neprevăzut. În intenția de a nu afecta bugetul clubului pe anul competițional în curs și pentru a susține performanța și obiectivele echipei, penalizarea pecuniară impusă în baza deciziei va fi achitată din surse private (…) Dorim să ne concentrăm pe următoarea etapă a primului nostru sezon din Campionatul European Challenge Cup și, cu învățămintele și concluziile acumulate în urma acestei experiențe, să revenim în primăvară cu încredere și determinare pentru a continua călătoria începută acum 6 ani”.

Partida conta pentru etapa a cincea a Grupei  a 5-a din cadrul Challenge Cup, a doua competiţie intercluburi ca valoare din Europa. Dincolo de penalizările sportive și financiare, întreaga situație reprezintă o nouă pată pe imaginea sportului românesc.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele