Rusia ar putea ataca cibernetic SUA, avertizează Joe Biden

2

Liderul de la Casa Albă a avertizat, luni, că Rusia ar putea lansa atacuri cibernetice asupra infrastructurii esenţiale din Statele Unite ca replică la sancţiunile masive impuse după invazia Ucrainei.

Acesta este un moment critic pentru a accelera activităţile în sensul îmbunătăţirii securităţii cibernetice pe plan intern şi consolidării rezilienţei naţionale. Am avertizat anterior asupra riscurilor ca Rusia să lanseze activităţi cibernetice negative împotriva Statelor Unite, inclusiv ca ripostă la costurile economice fără precedent pe care noi le-am impus Rusiei împreună cu aliaţii şi partenerii. Aceste lucruri se înscriu în modul de acţiune al Rusiei. Astăzi, Administraţia mea reiterează acele avertismente, pe baza noilor informaţii care arată că Guvernul Rusiei explorează opţiuni pentru potenţiale atacuri cibernetice„, afirmă Biden într-un comunicat postat pe site-ul Președinției americane.

Încă din prima zi, Administraţia mea a acţionat pentru consolidarea apărării cibernetice, prin aplicarea de măsuri extinse în materie de securitate cibernetică ale Guvernului Federal şi ale sectoarelor esenţiale de infrastructură asupra cărora avem autoritatea de a face acest lucru, precum şi prin crearea de parteneriate inovative public-privat şi prin inţiative de intensificare a securităţii cibernetice în infrastructura esenţială. Administraţia mea va continua să utilizeze toate instrumentele pentru a împiedica, a perturba şi, dacă va fi necesar, a riposta la atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice. Dar Guvernul Federal nu poate asigura singur apărarea faţă de această ameninţare. Cea mai mare parte a infrastructurii esenţiale din SUA este deţinută şi administrată de sectorul privat, astfel că deţinătorii de infrastructură esenţială şi operatorii trebuie să accelereze eforturile pentru blocarea porţilor digitale„, a adăugat Joseph Biden.

Dacă nu au luat deja măsuri, îndemn partenerii din sectorul privat să intensifice imediat apărarea cibernetică prin implementarea celor mai bune practici pe care le-am dezvoltat împreună în ultimul an„, a mai subliniat președintele american.

2 comentarii

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele