Rusia, atac la adresa Parlamentului german pe marginea subiectului Holodomor

0
polonia germania rusia
Polonia - Germania / Rusia
- Reclama -

Rusia a anunţat  că decizia Parlamentului german de a recunoaşte foametea din Ucraina din 1932-1933 ca genocid impus de sovietici a fost o provocare anti-rusă şi o încercare a Germaniei de a ascunde trecutul nazist.

 

Într-o decizie salutată de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, parlamentarii germani au adoptat miercuri o rezoluţie prin care declară că moartea prin înfometare a milioane de ucraineni – Holodomorul – a fost un genocid.

În noiembrie 1932, liderul sovietic Iosif Stalin a trimis poliţia pentru a confisca toate cerealele şi animalele de la fermele ucrainene recent colectivizate, inclusiv seminţele necesare pentru plantarea următoarei culturi. Milioane de ţărani ucraineni au murit din cauza foametei în lunile următoare din cauza a ceea ce istoricul de la Universitatea Yale Timothy Snyder numeşte ”crimă în masă în mod clar premeditată”.

Rusia a respins joi afirmaţia că Holodomorul a fost un genocid şi a precizat că milioane de oameni din alte părţi ale Uniunii Sovietice, inclusiv în Rusia, au avut de suferit.

- Reclama -

Guvernul german punctează că Olaf Scholz este ferm în condamnarea Rusiei pentru invadarea Ucrainei

”Există o altă încercare de a justifica şi de a promova o campanie – care este organizată în Ucraina şi sponsorizată de Occident – de demonizare a Rusiei şi de asmuţire a etnicilor ucraineni împotriva ruşilor”, a precizat Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele