Rusia atacă Ucraina cu rachete de pe vremea Uniunii Sovietice

1

Armata rusă folosește încă rachete imprecise din vechile stocuri sovietice pentru mai mult de jumătate din raidurile în Ucraina, ceea ce duce la pierderi importante de vieți în rândul civililor, afirmă un general de brigadă ucrainean.

Numărul atacurilor rusești în Ucraina s-a dublat în ultimele două săptămâni, a declarat generalul de brigadă Oleksii Hromov într-o conferință de presă, preluată de Reuters.

Acesta a spus că Rusia încearcă să atace infrastructura militară și industrială, dar folosește rachete sovietice vechi, care sunt foarte imprecise, în comparație cu cele moderne.

Tot Hromov a spus: „Țintele inamicului rămân facilitățile militare, infrastructura industrială, rețelele de transport. În același timp, populația civilă suferă pierderi semnificative din cauza atacurilor (prost direcționate). Pentru a efectua atacuri cu rachete, inamicul folosește, în peste 50% (din cazuri), rachete din rezerva sovietică, care nu sunt suficient de precise. Ca urmare, sunt lovite clădiri civile”.

Mai mult de 200 de rachete au fost lansate asupra Ucrainei în a doua jumătate a lunii iunie, o creștere de 120 de rachete față de prima jumătate a lunii, a declarat generalul ucrainean.

De asemenea, Hromov a estimat că 68 de situri civile au fost lovite în a doua jumătate a lunii iunie.

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele