Rusia este acuzată de UE că provoacă o criză alimentară mondială

1
- Reclama -

Prin invazia militară în Ucraina, Rusia a generat o penurie de alimente şi riscuri de foamete la nivel mondial, a afirmat luni după-amiază Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, Josep Borrell Fontelles.

Ruşii susţin că sancţiunile impuse de Occident sunt responsabile de penuria alimentară şi de creşterea preţurilor, dar cauzele nu sunt sancţiunile. Rusia lansează bombe asupra câmpurilor din Ucraina, iar navele militare ruse blochează zeci de vase încărcate cu grâu. Rusia bombardează oraşe ucrainene şi provoacă foamete în lume. Deci, să nu mai blameze sancţiunile. Armata rusă este cea care cauzează penurie alimentară. Iar Africa este o sursă majoră de îngrijorare, deoarece este expusă în mod special la criza alimentară care va veni„, a declarat Fontelles, citat de francezii de la „Le Monde”.

Amintim, săptămâna trecută, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură a anunţat că preţurile produselor alimentare au atins cel mai înalt nivel înregistrat vreodată. Rusia şi Ucraina sunt primul, respectiv al cincilea exportator de grâu pe plan mondial, reprezentând 30% din aprovizionare. Există temeri că ar putea apărea revolte din cauza lipsei de alimente în Orientul Mijlociu şi în nordul Africii.

Egiptul, Turcia, Bangladeshul şi Nigeria sunt principalii importatori de cereale din Ucraina și Rusia.

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele