Rusia pierde peste 700 de milioane de dolari pe zi în Ucraina

0
sisteme defensive rachete sol-aer

Kremlinul a cheltuit deja 34 miliarde de dolari, iar cel mai mult costă echipamentele militare distruse de ucraineni, acestea ajungând la 230 milioane de dolari zilnic, conform calculelor analistului german Tomi Ahonen, pentru site-ul Focus.de.

Astfel, Vladimir Putin duce cel mai scump război din istorie, apreciază același specialist.

Potrivit calculelor, în Ucraina s-ar afla circa 190.000 de militari ruşi şi 19.000 de echipamente şi tehnică militară. Aceste numere nu sunt fixe, pentru că în realitate s-ar putea ca numărul militarilor şi cel al echipamentelor angajate să difere sensibil.

Fiindcă vehiculele implicate trebuie să ofere locuri pentru fiecare soldat, potrivit logicii militare, în Ucraina ar putea să fi fost detaşate: transportoare blindate – 7.600; tancuri – 5.700; sisteme de artilerie – 3.800; alte vehicule implicate în operaţiuni antiaeriene, de comandament sau de reparaţii – 1.900.

Foarte scumpe sunt muniţia de artilerie şi rachetele, susţine Tomi Ahonen, iar pentru artilerie, Rusia cheltuieşte maxim 475 milioane de dolari pe zi.

Combustibilul îl costă pe Putin aproximativ 15 milioane de dolari în fiecare zi, iar separat, pierderile de tehnică militară de către Federaţia Rusă înseamnă 230 de milioane de dolari pe zi, pierdute de Moscova.

Putin trebuie să bage mâna mult mai adânc în buzunar când vine vorba de echipamente pierdute. Numai crucişătorul Moskva a costat 750 de milioane de dolari. În total, în timpul războiului din Ucraina, se estimează că Rusia a pierdut echipamente şi vehicule militare în valoare de 10 miliarde de dolari. Dar costurile reale sunt şi mai mari”, afirmă expertul din Germania.

De asemenea, el a adăugat că Putin nu a planificat astfel de cheltuieli colosale, sperând să preia puterea la Kiev în trei zile, pentru această ofensivă fiind alocate din buget 333,6 milioane de dolari pe zi, declară Tomi Ahonen, nespecificând de unde deține informațiile.

Amintim, Rusia a invadat în Ucraina acum 73 de zile.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele