Rusia susține că există riscul de a izbucni un război mondial

0
rusia civiili
armata rusă aplaudată de civili

Rusia a asigurat luni că vrea să continue negocierile de pace cu Ucraina, avertizând asupra pericolului „real” ca acest conflict să degenereze în al Treilea Război Mondial, a doua zi după vizita miniştrilor americani la Kiev.

 

În timp ce armata rusă afirmă că a lovit luni în jur de 100 de ţinte în Ucraina, inclusiv instalaţii feroviare în centrul ţării, şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov l-a acuzat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski că „s-a prefăcut” că discută cu Moscova.

„Este un actor bun (…), dacă ne uităm atent şi citim atent ce spune, veţi vedea mii de contradicţii”, a afirmat şeful diplomaţiei ruse, citat de agenţiile ruse de presă. Dar „noi continuăm să purtăm negocieri cu echipa” uraineană „şi aceste contacte vor continua”, a declarat el.

Într-un context de tensiuni fără precedent între MOscova şi Occident din cauza războiului din Ucraina, Lavrov a avertizat asupra riscului unui al Treilea război mondial. „Pericolul este grav, este real, nu putem să-l subestimăm”, a considerat Lavrov.

Aceste declaraţii vin a doua zi după vizita la Kiev, unde s-au întâlnit cu preşedintele Zelenski, a şefului Pentagonului Lloyd Austin şi a secretarului de stat Antony Blinken – primii lideri americani care merg în Ucraina de la începutul conflictului pe 24 februarie.

Prețurile la gaze naturale în Europa continuă săscadă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele