S-a decernat premiul pentru „Cea mai bună brânză din lume” în 2021

0
Sursa foto: Facebook/wcaw2021
- Reclama -

Un sortiment de brânză de capră din Spania a câștigat miercuri distincția maximă la „World Cheese Awards”, depășind alte 4.079 de rivale din peste 40 de țări de pe cinci continente, anunță CNN.

Câștigătoarea, numită „Olavidia”, produsă de un artizan care folosește numele comercial Quesos y Besos – Brânzeturi și săruturi, a obținut 103 voturi, devansând spectaculos locul al doilea, o brânză moale de la „Fromagerie Berthaut” din Franța, cu 98 de voturi, care a condus până în ultimele minute ale întrecerii.

Unul dintre judecători, britanicul Jason Hinds, le-a spus colegilor din juriu, chiar înainte de a vota, că brânza de capră avea o „textură bogată, seducătoare și cremoasă” și „o aromă rotundă și caldă„.

Întreaga ceremonie a fost transmisă în direct de organizatori din orașul iberic Oviedo.

Proprietara brandului câștigător, Silvia Pelaez, a declarat: „Suntem un mic și umil producător de brânzeturi din Jaen, un oraș din sudul Spaniei cunoscut mai ales pentru măslinele sale. Munca zilnică își are răsplata ei„, adăugând că producătorul de brânzeturi, cunoscut oficial sub numele de Lacteos Romero Pelaez, are doar 6 angajați.

- Reclama -

Acest sortiment de brânză are o dungă neagră vizibilă în mijloc, lucru pe care juriul l-a menționat. Organizatorii concursului au spus că brânza a fost „maturată cu penicillium candidum și cenușă de sâmburi de măsline„, care este responsabilă pentru dungă.

Data trecută, câștigătoare a fost o brânză albastră organică, „Rogue River Blue”, prima învingătoare din America, în octombrie 2019 la Bergamo, Italia. Confruntarea anuală a brânzeturilor nu a avut loc anul trecut din cauza pandemiei.

Circa 250 de jurați, inclusiv oameni de știință din domeniul alimentar, vânzători de brânzeturi, bucătari și somelieri, au participat la eveniment. Aceștia s-au concentrat asupra „aspectului, senzației, mirosului și gustului fiecărui produs, punctând aspecte precum aspectul crustei și al interiorului, precum și aroma, corpul și textura brânzei, majoritatea punctelor fiind acordate pentru aromă și senzația din gură„, scrie site-ul organizației de specialitate.

Pentru marea finală au fost alese 88 de semifinaliste și doar 16 finaliste, iar soarta lor a fost decisă de un așa-numit „super juriu” format din 16 specialiști în brânză ce nu au nicio legătură comercială cu producătorii acestor delicii culinare.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele