S-au semnat primele nouă contracte de către Guvern, din programul de investiții locale Anghel Saligny

0

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a semnat vineri la guvern primele nouă contracte pentru proiecte locale de infrastructură finanțate din controversatul program guvernamental ”Anghel Saligny”. Contractele vizează construirea sau reabilitarea unor poduri, drumuri și rețele de utilități din diferite comune.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat la ceremonia oficială că nu contează apartenenţa politică a primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene, a celor care vor să obţină finanţare prin intermediul acestui program, potrivit News.ro.

Ce a declarat premierul Nicolae Ciucă

”Este un program de peste 10 miliarde de euro prin care Guvernul, împreună cu autorităţile locale, şi-a propus să modernizeze căile de comunicaţii, să dezvolte reţelele de apă şi canal la nivelul tuturor autorităţilor locale şi, bineînţeles, să extindem reţeaua de gaze”, a declarat premierul.

El a adăugat că acest program se completează cu alte două, iar obiectivele trebuie să fie coordonate între judeţe şi administraţia centrală.

“Practic, acest program se completează cu alte două programe şi aici vorbim de Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi Programul Naţional de construcţii de interes public şi social, care include, de asemenea, şi construcţia de unităţi de învăţământ, de spitale, de asemenea, o serie întreagă de alte obiective de infrastructură care sunt destinate autorităţilor locale şi pe care autorităţile locale trebuie neapărat să le pună în practică.

Toate aceste obiective trebuie să fie coordonate atât la nivelul judeţelor, cât şi între judeţe şi administraţia centrală. Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a pregătit şi a organizat derularea acestor programe în transparenţă totală”, a mai spus premierul, citat de News.ro.

Ciucă a anunţat că în cadrul Programului “Anghel Saligny” au fost depuse până în prezent 3.700 de proiecte.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele