Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, astăzi, decretul de revocare din funcţie a ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, precum şi cel prin care vicepremierul Marcel Ciolacu preia interimar portofoliul, potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.
Potrivit ziarului Bursa, demisia lui Adrian Ţuţuianu vine într-un moment în care Ministerul Apărării se află în negocieri cu numeroase companii interesate de investiţii în industria noastră de apărare.
Țuțuianu, ejectat de americani de la minister?
Surse din industria de armament ne-au declarat: „Adrian Ţuţuianu dorea să creeze la Dâmboviţa un hub al industriei de apărare. Uzina Automecanică Moreni din judeţul Dâmboviţa şi furnizorul german de tehnologie militară Rheinmetall au semnat, în luna iunie, actul constitutiv al societăţii mixte Romanian Military Vehicle Systems, noua societate urmând să fabrice transportorul blindat 8×8.
Citiți și declarațiile din momentul anunțării demisiei
Şi preşedintele Klaus Iohannis era de acord cu această investiţie. Dar probabil că semnarea acestui contract i-a supărat pe partenerii noştri americani, care au pus presiune pentru schimbarea lui Adrian Ţuţuianu”.
Ciolacu, dator la teroristul Haissam
Vicepremierul Marcel Ciolacu, a fost desemnat, ieri, ministru interimar al Apărării Naţionale, după ce demisia lui Adrian Ţuţuianu a fost acceptată de premierul Tudose.
Marcel Ciolacu este unul dintre cunoscuţii lui Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani pentru terorism. În mass-media au apărut fotografii cu Marcel Ciolacu şi Omar Hayssam la o partidă de vânătoare, organizată de Direcţia Silvică Buzău. De asemenea, există informaţii potrivit cărora Marcel Ciolacu apare pe lista datornicilor lui Omar Hayssam, care l-ar fi împrumutat la începutul anilor 2000 cu suma de 200 de milioane de lei vechi.