Sala Radio: concert dedicat lui Mozart

1

Orchestra de Cameră Radio va susţine miercuri, de la ora 19:00, un concert dedicat integral compozitorului austriac Wolfgang Amadeus Mozart, de la naşterea căruia se împlinesc 265 de ani.

 

Evenimentul, primul de anul acesta la Sala Radio, va avea loc fără public şi va fi transmis live pe pagina oficială de Facebook a Orchestrelor şi Corurilor Radio şi pe cea a postului Radio România Muzical, precum şi pe frecvenţele RRC şi RRM.Concertul va fi dirijat de Tiberiu Soare şi îl va avea solist pe pianistul Horia Mihail.

Mozart a creat primele lucrări la vârsta de 5 ani şi, în doar 35 de ani de viaţă, a compus peste 600 de lucrări în aproape toate genurile muzicale ale timpului, dintre care 27 de concerte de pian.În concertul transmis de pe scena Sălii Radio vor fi interpretate Simfonia nr. 35 – Haffner (creată cu prilejul înnobilării unui membru al familiei Haffner din Salzburg) şi Concertul nr. 12, în interpretarea solistică a pianistului Horia Mihail.

Dirijor al Operei Naţionale Bucureşti şi dirijor principal al Filarmonicii din Sibiu, Tiberiu Soare şi-a început activitatea artistică în anul 1999. Între anii 2012-2015, a fost dirijor şef al Orchestrelor şi Corurilor Radio România. În septembrie 2010, Tiberiu Soare a fost invitat să dirijeze primul său concert la pupitrul Orchestrei Filarmonice din Londra (London Philharmonic Orchestra), alături de soprana Angela Gheorghiu. Au urmat alte concerte importante dirijate pe mari scene ale lumii – de la Praga la Paris, Munchen şi Amsterdam.

Coranavirus: Numărul cazurilor, la nivel mondial, a depăşit 100 de milioane

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele