Salariile personalului nedidactic din învăţământ, majorate

0
salarii bugetari
- Reclama -

Personalul nedidactic din învăţământ va beneficia de salarii mai mari începând cu luna februarie 2017, după ce Guvernul a adoptat, joi, o Ordonanţă de urgenţă în acest sens şi, potrivit noii grile, aceste salarii se vor încadra între 1.450 şi 1.947 de lei, în funcţie de vechimea în muncă. De aceste majorări salariale vor beneficia aproximativ 53.000 de persoane din domeniul educaţie.

Potrivit Executivului, actul normativ va soluţiona o serie de probleme apărute în salarizarea personalului nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar, prin aşezarea pe grilă, în funcţie de vechime, a salariilor acestei categorii de personal.

Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învăţământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, şi 1.947 lei, în funcţie de vechimea în muncă.

”De aceste majorări salariale vor beneficia aproximativ 53.000 de persoane din domeniul educaţiei. Creşterile salariale vor implica un efort financiar de aproximativ 90 milioane lei, sumă asigurată prin bugetul aprobat pentru Ministerul Educaţiei Naţionale”, precizează Guvernul.

Măsura a fost luată de Executiv după consultări avute miercuri de premierul Sorin Grindeanu şi ministrul Educaţiei Naţionale, Pavel Năstase, cu reprezentanţii sindicatelor din educaţie.

- Reclama -
- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele