Salariu uriaș în baschetul românesc. I-ar face invidioși chiar și pe jucătorii din Liga 1

0

Salariul unui baschetbalist de la Rapid ar face invidios chiar și un fotbalist important din Liga 1. Câștigă pe lună mai mulți bani decât primește Billel Omrani la FCSB.

Fotbalistul algerian a fost convins de Gigi Becali să vină la FCSB pentru un salariu de 20.000 de euro pe lună, însă baschetbalistul se poate lăuda cu o simbrie superioară.

Salariu colosal pentru Darius Johnson-Odom de la Rapid

Conform informațiilor oferite de prosport.ro, Clubul Sportiv Rapid a decis să investească serios în sporturile de echipă, iar cea mai bună dovadă o reprezintă Darius Johnson-Odom, cel care primește 22.500 de euro pe lună.

Baschetbalistul este cel mai bine plătit sportiv din România, exceptând fotbalul. Chiar și cu ”sportul rege” luat în calcul, Johnson-Odom ar fi cu ușurință în top.

Sursa citată notează că echipa masculină de baschet are un plafon salarial de 13.000 de euro lunar per sportiv, fonduri provenite din bani publici, iar diferența este suportată din surse private.

În plus, cu aceste cifre, baschetbalistul american ar fi cel mai bine plătit jucător care a evoluat vreodată în România.

Cine este Darius Johnson-Odom?

Darius Johnson-Odom are 32 de ani, 1.87 cm, care joacă pe poziția de conducător de joc, a semnat cu Rapid București la începutul lunii august.

Acesta a fost draftat în NBA de Dallas Mavericks, însă nu a bifat decât câteva partide în NBA, la Dallas, Los Angeles Lakers și Philadelphia 76ers.

Nu s-a impus în NBA, așa că a luat drumul Europei, unde a mai evoluat în Italia, Turcia, Grecia și Franța, înainte de a ajunge în România.

Rapid împlinește anul viitor 100 de ani de existență, iar clubul își dorește ca centenarul să fie sărbătorit cu mult fast și multe reușite memorabile.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele