Salariul confidențial va fi eliminat de o viitoare directivă europeană

0

Un proiect elaborat de Parlamentul European vizează transparentizarea salarială pentru a elimina orice fel de discriminare de această natură între salariați de sexe diferite sau aflați pe aceeași poziție sau având aceleași responsabilități.

În prezent, legislația muncii din țara noastră prevede că salariul este confidențial, însă acest lucru se va schimba în câțiva ani datorită unei viitoare directive europene, ce va trebui transpusă și la noi.

Ce urmărește proiectul de directivă

Proiectul de directivă urmărește să le ofere lucrătorilor informațiile necesare pentru ca aceștia să poată evalua dacă sunt discriminați salarial față de alți angajați din aceeași companie care prestează aceeași muncă sau o muncă de aceeași valoare, precum și să asigure respectarea dreptului la egalitatea de remunerare, dacă este necesar.

Un articol din proiectul de directivă ce se intitulează „Dreptul la informare” prevede că salariații nu vor fi impiedicați să-și divulge salariul, dacă o fac pentru a asigura principiul egalității salariale între bărbați și femei pentru aceeași muncă sau pentru o muncă de aceeași valoare.

De asemenea, clauzele de confidențialitate vor fi interzise, dacă vizează informațiile legate de salariu, tocmai pentru a asigura respectarea dreptului la egalitate salarială.

În schimb, angajatorii vor putea solicita angajatului care a obținut informații despre salariul/salariile altor colegi să nu utilizeze informațiile respective decât în scopul de a-și apăra dreptul la egalitate salarială.

Salariații vor avea dreptul, după ce acest proiect de directivă europeană va fi transpus în legislația națională, de a obține informații despre nivelurile salariale medii, defalcate în funcție de sex, pentru categoriile de lucrători care au aceeași activitate/ muncă. Totuși, informațiile despre salarii nu trebuie să fie oferite astfel încât să se dezvăluie, în mod direct sau indirect, salariul unui anumit coleg sau unui angajat care poate fi recunoscut.

Prevederile proiectului de directivă vizează atât angajatorii privați, cât și pe cei din sectorul public.

Atenție! Proiectul de directivă europeană nu este în vigoare momentan. El trebuie să fie adoptat de Parlamentul și Consiliul European. Ulterior publicării în Jurnalul Oficial al UE, statele membre, printre care și România, vor trebui să transpună prevederile în legislație prin acte normative în termenul-limită stabilit prin directivă pentru transpunere. 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele