”Sălile de jocuri de noroc nu au ce să caute în apropierea şcolilor”

0
- Reclama -

Senatoarea PNL Alina Gorghiu afirmă luni, pe Facebook, că sălile de jocuri de noroc nu au ce să caute în apropierea şcolilor, grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii sau a parcurilor, precizând că a semnat o propunere legislativă bună care speră să fie adoptată în Parlament cu celeritate.

 

”Sălile de jocuri de noroc nu au ce să caute în apropierea şcolilor, grădiniţelor, locurilor de joacă pentru copii sau a parcurilor. Mai bine prevenim decât să tratăm! Iar când subiectele sunt copiii şi tinerii sau privesc siguranţa, sănătatea şi educaţia lor, nu e loc de compromis”, scrie Alina Gorghiu într-o postare.

Ea anunţă că, în acest sens, a semnat o propunere legislativă bună şi care, sper, să fie adoptată în Parlament cu celeritate, privind modificările OUG 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc (L859/2022).

”Statisticile pentru România privind dependenţa de jocuri de noroc şi pariuri sunt îngrijorătoare, iar fenomenul capătă amploare de la an la an. Pasivitatea nu este soluţia. Avem nevoie de legi clare care să protejeze acest segment al populaţiei extrem de vulnerabil. Nouă, celor din PNL, ne pasă şi vom pune umărul la orice iniţiativă care va ocroti copiii şi tinerii români”, mai scrie Gorghiu.

- Reclama -

Lupta pe ”ciolanul” cărnos al ministerelor cu bani se întețește între PSD și PNL

Deputaţii USR Diana Stoica şi Filip Havârneanu anunţau în noiembrie 2022 că au depus în Parlament un proiect de lege pentru eliminarea sălilor de jocuri de noroc din apropierea şcolilor, locurilor de joacă pentru copii, dar şi centrelor culturale, spitalelor şi bisericilor.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele