SANCONFIND, clinica cu cea mai diversă paletă de tratamente pentru majoritatea afecțiunilor ortopedice, reumatismale sau neurologice

0
Loredana Paul

Dr. Loredana Paul, medic specialist în balneologie și recuperare medicală, ne vorbește despre atuurile din baza de tratament de la SANCONFIND, patologii, metode de tratament și cele mai frecvente afecțiuni cu care se confruntă, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Informateca.ro. (partea I)

Lucrați la una dintre cele mai moderne clinici de recuperare din România, SANCONFIND. Cum ați descrie activitatea dvs. aici în ceea ce privește dotările, aparatura, resursele naturale (apa sarată)?

Într-adevăr, eu și colegii mei avem privilegiul să lucrăm într-un loc unde avem posibilitatea de a folosi în terapie atât factorii terapeutici naturali (apa sarată de izvor și nămolul de Techirghiol), cât și aparatură peformantă: aparate de electroterapie pentru aplicarea curenților de joasă și medie frecvență, unde scurte, magnetoterapie, ”deep oscilation”, unde de șoc extracorporale, LASER MLS și aparatură robotizată pentru recuperarea deficitelor membrelor superioare și inferioare la pacienți care au suferit accidente vasculare cerebrale, traumatisme craniene și vertebrale sau alte afecțiuni. Un pacient care vine în baza noastră de recuperare poate beneficia atât de proceduri clasice, cum ar fi masajul, sauna uscata și umedă, baia minerală cloruro-sodică, baia de plante, baia cu CO2, hidrokinetoterapia în apă dulce sau sărată, cât și de terapii efectuate cu ajutorul aparaturii robotizate (Reo Go, Reo Ambulator).

Citește și: ”Spitalizarea de zi”, un nou serviciu la spitalul SANCONFIND

  1. Cu ce diferă SANCONFIND de alte clinici unde se fac proceduri de recuperare?

Avantajul nostru este paleta foarte largă de posibilități de tratament a celor mai multe dintre afecțiunile ortopedice, reumatismale sau neurologice.

  1. Care este cea mai frecventă patologie cu care vă confruntați în cabinet?

Sanconfind

Cea mai des întâlnită afecțiune este așa numita “back pain” (durerea de spate) având drept cauze diverse boli precum spondiloza, discopatiile lombare, herniile de disc, scoliozele, cifozele.

  1. Din ce în ce mai mulți tineri vin la recuperare. Pe baza experienței dvs. care credeți că este cauza acestei situații?

Evoluția tehnicii are, desigur, multe beneficii, dar și multe inconveniente. Lucrăm multe ore pe zi în fața unui computer, pe un scaun, de multe ori în poziții incorecte și stăm tot mai mult în spații lipsite de lumina soarelui. Activitatea fizică e adesea insuficientă sau incorect efectuată   și/sau dozată. Greșelile în alimentație, atât cele cantitative cât și cele calitative, au și ele o contribuție.

  1. De asemenea, cazurile de copii cu probleme sunt tot mai dese. Care ar fi motivul?

Aici avem cel mai frecvent două categorii de patologie: tulburările de postură (ex. cifoze și scolioze) și afecțiunile congenitale sau cele apărute datorită unei patologii în timpul sarcinii sau nașterii. Pentru cea de-a doua categorie cauzele sunt multiple: creșterea vârstei la care femeile rămân însărcinate, stresul, alimentele care conțin tot mai mulți factori teratogeni, poluarea, prematuritatea. Legat de tulburările de postură ale copiilor, înmulțirea numărului de copii bolnavi este cauzată de aceiași factori ca și la adult: statul mult timp la calculator în defavoarea  practicării unor activități sau sporturi în aer liber. Și, bineînțeles, greșelile de alimentație.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele