SANCONFIND organizează campania de donare de sânge “Salvează o Viață”

0
donare

Miercuri, 13 martie, la Clinica Medicală SANCONFIND se va desfășura campania de donare de sânge “Salvează o Viață” în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești și Compania Confind. Donatorii pot fi și din surse externe. Cei care doresc să se înscrie pentru donarea de sânge sunt rugați să sune la numărul de telefon 0773 997 854, persoană de contact Iuliana Barbu.

O campanie de donare de sânge este absolut necesară din multe motive. Cauza comună reprezintă pierderea unei cantități mari de sânge. Pierderea de sânge se produce în urma unor accidente care pot fi rutiere sau casnice, o intervenție chirurgicală majoră, o afecțiune precum anemia hemolitică, de exemplu, dar și altele.

România traversează o criză a rezervelor de sânge de mai mult timp și nici în viitorul apropiat nu se prevăd îmbunătățiri în acest sens. În România, 60% din oamenii care au nevoie de sânge sunt cei cu grupa A ll. SanConfind vine în spriijinul celor care au nevoie de transfuzii de sânge cu o nouă campanie și în acest an. Clinica este la a 5-a acțiune de acest fel. În medie, la fiecare campanie au participat până acum aproximativ 120 de persoane.

Și anul acesta se preconizeză o prezență de 150-180 persoane. Cei mai mulți donatori se așteaptă să fie ca de obicei de la Compania Confind și Centrul Medical SANCONFIND, circa 100-120 persoane, restul până la 180 cât se prevede a fi maxim, din sursă externă.

Centrul Medical SANCONFIND donează sângele colectat Centrului de Transfuzie Ploiești și acesta îl trimite către alte clinici de stat limitrofe județului Prahova și în București. Donarea se va face la Sala BAPS din Compania Confind, sediul din Str. Progresului, nr. 20 începând cu ora 9.

Citește și: Probleme de sănătate pentru Gabriela Firea: „sunt prea dificile pentru a putea fi depășite”

Identificarea donatorului/potențialului donator se face prin prezentarea actului de identitate la recepție. Atenție, actele de identitate nu trebuie sa fie expirate! Urmează completarea unui chestionar de către donator care se și semnează. Toate informațiile despre donatori respectiv nume, prenume, adresă, loc de muncă, telefon, adresă email, informații medicale sunt confidențiale.

Pentru potențialii donatori avem și câteva recomandări pentru momentul de după donare:

  • să doarmă bine înainte, dacă se poate 7-8 ore;
  • la micul dejun din ziua donării să includă proteine și glucide, dar să evite grăsimile;
  • să consume multe lichide dulci: ceai, cafea (mai ales persoanele cu tensiune arterială mică);
  • se interzice fumatul și consumul de alcool înainte și după donare (într-un interval de cel puțin 24 de ore);
  • să aibă o greutate minimă de 55 kg.
  • se recomandă ca vârsta maximă a donatorilor să fie de 65 de ani.

Donatorii vor putea beneficia de un set de analize de sânge gratuit și șapte tichete de masă.

Vă așteptăm la Centrul de Transfuzie de la Compania Confind!

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele