Românul care vrea să dezvolte turismul medical în Câmpina. SANCONFIND, spitalul în care nu există întrebarea „Cât îi dăm doctorului?”

0
ioan-simion-sanconfind

Campina, orasul care de-a lungul deceniilor a fost centrul industriei petroliere din Romania, a ramas fara fabricile care sustineau economia si ofereau locuri de munca pentru locuitorii orasului. Printre companiile profitabile care sunt in acest moment in Campina este Confind, companie fondata in 1991 de Ioan Simion. In 2011 s-a infiintat centrul medical Sanconfind cu o investitie de 22 milioane euro, avand ca actionar majoritar societatea Confind. Antreprenorul Ioan Simion a relatat intr-un interviu acordat wall-street.ro de ce a ales sa investeasca in domeniul medical si cum reuseste sa atraga personal medical in aceasta zona.

“In aprilie 2015 am inaugurat si baza de tratament balneologic si de recuperare din cadrul spitalului. La inceputul secolului trecut la Poiana Campina exista o statiune balneara cu apa sarata, intrata in declin dupa al Doilea Razboi Mondial si de care din anii ’80 nu s-a mai ingrijit nimeni”, a mentionat Ioan Simion, proprietarul companiei Confind.

Constructia si amenajarea spitalului, pana la punerea sa in functiune, a durat aproximativ trei ani si a necesitat o investitie de circa 22 milioane de euro, bani obtinuti din profitul societatii Confind. La inceputul anului 2013, centrul medical Sanconfind a concesionat, pentru 49 de ani, cladirea fostului spital de la Poiana Campina, unitate care a functionat timp de mai multe decenii ca sectie exterioara a Spitalului Municipal Campina, desfiintat in 2011.

“Am folosit doar structura cladirii vechiului spital, dar si pe aceasta am remodelat-o, iar acum vechea cladire e inglobata in spatiul Sanconfind. In acest moment, spitalul este finalizat in proportie de 95%, fiind necesare unele lucrari de finisare si punerea in functiune a sectiei de chirurgie”, a adaugat Simion.

 

Citește și: De ce un medic face naveta Bucuresti – Campina in fiecare zi pentru a ajunge la munca

 

Din cele 22 de milioane de euro investite, 6 milioane de euro au mers catre aparatura medicala. Baza de tratament balneologic, fiziokinetoterapeutic si de recuperare medicala a reprezentat o parte consistenta a investitiei pentru ca este construita dupa modelul unor statiuni din Elvetia, Austria, Germania si Italia. Apa extrem de sarata si namolul de Techirghiol reprezinta elementele „de rezistenta” ale statiunii. Apa este captata de la izvoarele din zona si are o salinitate de 321,8 g/l, apropiata celei din Marea Moarta, unde este de aproximativ 400g/l.

Un hotel dedicat pacientilor straini

“Vom da drumul la sectia de chirurgie in lunile care urmeaza, prin urmare cautam medici in acest moment. Alte investitii pe care urmeaza sa le facem vor fi destinate pentru implementarea segmentului de radioterapie (acceleratoare liniare ca la spitalele specializate) pentru tratament oncologice pentru femei si dezvoltarea turismului medical din zona. Asta inseamna constructia unui hotel pe un teren aflat deja in proprietatea noastra, iar pe langa asta, asigurarea transportului si asistentei pacientilor pe durata sederii la Sanconfind. Vrem ca in Centul Medical Sanconfind pacientul sa gaseasca sub acelasi acoperis toate cele de care are nevoie cand vine la spital: consultatii, analize, imagistica, masa de operatii, un centru de relaxare, etc”, a precizat Simion.

Sanconfind a achizitionat deja un teren alaturi de spital, pentru a face un hotel dedicat pacientilor straini. Intentia ar fi ca acest hotel sa fie legat de spital printr-un tub de sticla, asa cum este in aeroport, pentru ca un pacient, dupa ce a facut o procedura in spital, sa nu mai ocoleasca prin ploaie sau zadapa 500 de metri iesind afara. Pentru partea aceasta de turism medical se va deschide o firma separata de… (Citește restul articolului pe Wall Street).

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele