Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie

0

Sărbătoarea Sfintei Parascheva nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la Sfânta Liturghie din data de 14 octombrie, anunță miercuri Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

 

Reprezentanții Prefecturii spun, la rândul lor, că decizia Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) merge înainte și Poliția e în dispozitiv.

„Având în vedere noul context în care ne aflăm, întrucât nu vor mai putea veni la Iași pelerini din alte localități, racla cu sfintele moaște ale Sfintei Cuvioase Parascheva nu va mai fi scoasă mâine dimineață, cum era programul inițial, ci va rămâne în Catedrala Mitropolitană. Mitropolia Moldovei și Bucovinei a notificat Prefectura Județului Iași că sărbătoarea nu se va mai organiza în perioada 8-15 octombrie, ci se va limita la săvârșirea Sfintei Liturghii din data de 14 octombrie, ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva”, a transmis Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Doar ieșenii pot merge la racla Sfintei Parascheva pe 14 octombrie

Dacă racla va mai fi scoasă pe 13 sau pe 14, răspunsul purtătorului de cuvânt al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei a fost: „Dacă nu va fi un număr mare de închinători și rândul va putea fi gestionat în continuare doar în Catedrală și în curte, cel mai probabil că nu se va mai scoate racla deloc. Vom informa din timp asupra oricăror decizii în acest sens”.

Reprezentanții Prefecturii Iași au declarat, la rândul lor, că decizia CJSU merge înainte și Poliția e în dispozitiv.

„Se intră în plan din noaptea asta de la 12. Sunt legitimați cei care se așează la rând sau vor în incinta MMB”, au spus aceștia.

Fără atingerea raclei

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a stabilit în şedinţă extraordinară ca persoanele care vor participa la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva să nu mai atingă racla în care se află moaştele acesteia. Credincioșii vor trebui să poarte măşti, să păstreze distanţa socială cât stau la rând şi să se dezinfecteze pe mâini.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele