Scandal în tenis pe tema carantinei: câştigaţi 100.000 de dolari stând într-o cameră

0

Scandal pe bani și condiții de carantinare în lumea tenisulului. Jucătoarele care se plâng de carantina strictă pe care trebuie să o suporte la Melbourne înaintea Australian Open au început să le irite pe alte colege din circuit.

 

Americanca Sachia Vickery (foto sus), locul 159 WTA, şi-ar fi dorit să ajungă la Antipozi, unde ar fi avut un premiu asigurat de 100.000 de dolari australieni (76.000 de dolari americani sau 64.000 de euro, pentru turul I). Însă ea a fost eliminată în turul al doilea al calificărilor care au avut loc recent, la Dubai, şi acum se declară indignată de faptul că jucătoarele care au prins tabloul principal se plâng că trebuie să stea în cariantină două săptămâni.

“Cum se plâng aceste jucătoare de pe tabloul principal al AO de măsurile de carantină? Ai şansa să călătoreşti şi să concurezi după o pandemie. Oamenii suferă pentru a supravieţui, în timp ce câştigi 100 de mii de dolari doar pentru a sta într-o cameră timp de două săptămâni”, a scris ea, pe Twitter.

Şi Victoria Azarenaka, locul 13 WTA, consideră exagerate nemulţumirile altor sportive.”Dacă aveţi timp să vă plângeţi, aveţi timp să găsiţi o soluţie”, a scris jucătoarea din Belarus, pe reţelele de socializare, adăugând: “Scuzele vor fi întotdeauna acolo pentru voi, oportunitatea, nu.”Jucătoarele carantinate la Melbourne sunt nemulţumite după ce au fost plasate în izolare, fără a avea dreptul de a părăsi camerele de hotel şi de a se antrena, deoarece în avioanele lor au fost persoane infectate.

Mai multe cazuri pozitive au fost depistate în Australia în rândul jucătorilor, staff-urilor lor şi oficialilor care au călătorit la Antipozi cu trei din cele 17 zboruri charter. Din cauza acestor cazuri, 72 de jucători şi jucătoare care au făcut deplasarea cu cele trei avioane au fost plasaţi în izolare timp de două săptămâni.

Sportivii (mai ales sportivele) aflaţi în această situaţie s-au plâns pe reţelele de socializare pentru faptul că nu se vor putea antrena şi au postat videoclipuri în care arată cum se pregătesc în camerele lor. Ei susţin că nu au ştiut de această regulă, potrivit căreia dacă o persoană dintr-un charter este testată pozitiv în Australia, toţi ocupanţii avionului respectiv intră într-o carantină strictă.

Șumudică se poate opri din plâns, alți turci se interesează de serviciile sale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele