Școlile din Capitală sunt suprapopulate

0

Numărul de elevi înmatriculați în școlile din Capitală este în creștere, astfel că unitățile de învățământ se confruntă cu fenomenul suprapopulării, a declarat, ieri, șefa Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Ioana Mihaela Neacșu.

„Ne confruntăm cu o creștere anuală a numărului de elevi pe care îi înmatriculăm. Inclusiv în acest an școlar avem peste 4.000 de preșcolari și elevi în plus față de anul școlar trecut și tocmai de aceea unitățile de învățământ se confruntă cu acest fenomen al suprapopulării, drept care avem o relație de colaborare cu autoritățile administrației locale în sensul de a eficientiza modul de organizare a rețelei școlare bucureștene”, a afirmat Ioana Mihaela Neacșu, inspectorul general al IŞMB, cu prilejul prezentării „Raportului privind starea învățământului pentru anul școlar 2017-2018”. Acest număr este „în creștere cu aproximativ 4.200 de copii la începutul anului școlar 2018 – 2019, depășind, astfel, cifra de 251.000 de beneficiari direcți, ceea ce reprezintă mai mult de 10% din populația școlară a României”, a mai precizat șefa ISMB. Potrivit acesteia, la nivelul fiecărui sector al Municipiului București primarii au încercat să găsească soluții adaptate stadiului în care se află școlile respective.

Citește și Studii recente arată că băile fierbinți pot ajuta la tratarea depresiei

Numărul total al unităților de învățământ de stat și particular din rețeaua bucureșteană este de 642, iar numărul total al preșcolarilor și elevilor în anul școlar 2017 – 2018 a fost de 247.734.

Articolul Școlile din Capitală sunt suprapopulate apare prima dată în Pedagoteca.


Sursa: Școlile din Capitală sunt suprapopulate

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele