Scrisoare PSD: Iohannis blochează România ca Guvernul să nu facă autostrăzi

0

Partidul Social Democrat a publicat într-un comunicat de presă scrisoarea prin care condamnă presupusul conflict creat de președintele Klaus Iohannis prin refuzul de numire a doi miniștri în Guvernul Dăncilă. Anterior, șeful statului a declarat că acesta nu este un conflict constituțional, ci unul politic și că va amâna, totuși, decizia până după o hotărâre a CCR, invocând amânarea votului pentru cererea de începere a urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu.

PSD numește „iresponsabilă” decizia președintelui de a nu-i numi ca miniștri pe Lia Olguța Vasilescu și pe Ilan Laufer. Potrivit sursei citate, din „ranchiună” și „obsesii personale”, Klaus Iohannis „blochează România, astfel încât Guvernul PSD+ALDE să nu facă investiții în autostrăzi”.

Social-democrații spun că șeful statului creează scandaluri și conflicte „iresponsabile” în An Centenar. De asemenea, PSD îl mai acuză pe Klaus Iohannis de „comportament lipsit de orice decență și bun simț” față de Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după ce premierul Viorica Dăncilă a sesizat CCR cu privire la blocarea numirii a doi miniştri, că răspunsul Curţii Constituţionale nu va rezolva problema, deoarece România nu are prim-ministru.

El a precizat că, dacă s-a ajuns în acestă fază, în cazul remanierii va aştepta decizia Curţii, fără a mai face vreun alt demers.

Ulterior, răspunzând întrebărilor, Klaus Iohannis a afirmat că Guvernul României este „condus de infractorul Dragnea prin interpuşi”.

În plus, şeful statului a afirmat că Viorica Dăncilă nu a prezentat niciun motiv al schimbării miniştrilor, revocarea fiind o sancţiune politică. „Doamna prim-ministru confundă Guvernul cu Partidul”, a subliniat Klaus Iohannis, precizând că acest tip de regim s-a încheiat în 1989.

Citește și Dragnea: Iohannis se lasă mânat de ranchiuna și obsesiile personale! Ar fi trebuit să dea dovadă de bună creștere și politețe față de o doamnă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele