Sculptor și senator AUR doarme în Parlament Mircea Dăneasă spune că activa ”conexiunile mintale speciale”

Mircea Dăneasă spune că activa ”conexiunile mintale speciale”

0

Sculptorul Mircea Dăneasă, senator AUR de Suceava, ar fi fost surprins dormind în Parlamentul României, chiar în prima săptămână de mandat. Deși parlamentarul AUR stă cu ochii închişi și bărbia în piept, a declarat că medita.

 

Senatorul nu purta masca de protecţie

În fotografie se observă că parlamentarul stă nemișcat, cu ochii închişi, în timp ce masca din material plastic transparent dispăruse. Nu-i mai acoperea nici nasul şi nici gura.

Parlamentarul a explicat că nu dormea, ci că se afla într-o poziţie care îi stimula creativitatea. Senatorul AUR spune că nu se afla la Camera Deputaţilor atunci când a fost fotografiat.

„Acolo este Camera Deputaţilor. Eu eram lângă un deputat AUR şi poziţia aia înseamnă presiune pe stern. Asta activează ceea ce în sanscrită se numeşte vishuddha chakra. Asta activează conexiunile mintale speciale. Poeţii o folosesc pentru inspiraţie, când vor să scrie.

Contextul: eram în Camera Deputaţilor, cu o seară înainte de ultima zi parlamentară, când s-au votat comisiile de interpelare a miniştrilor. Şedinţa s-a terminat pe la două noaptea. Grupul parlamentar de deputaţi AUR a părăsit sala în semn de protest, era noapte târziu.

La noi, la Senat, se terminase activitatea şi noi nu am protestat, am stat până la sfârşit. M-am dus apoi în Camera Deputaţilor să văd care este atmosfera. Ca să îmi dau seama pe cont propriu de ce au plecat. Am stat mult acolo. Eram obosit, dar nu îmi era somn.

Mă incitaseră războaiele acelea feroce şi voiam să văd cum se concluzionează. S-au concluzionat că cei care aveau majoritatea au făcut cum au vrut. Nu dormeam acolo. Îmi pregăteam nişte idei pentru a doua zi la interpelare. Aveam interpelare la comisia Buget-Finanţe-Bănci şi mă gândeam dacă este oportun să pun întrebări negative sau să fac o interpelare pozitivă şi mi-am construit două direcţii cu fraze adecvate.

Asta mi-a prins bine”, a declarat parlamentarul sucevean.

Vezi și George Simion, AUR, donează 90% din salariul de parlamentar

AUR: Gică Contra: învestirea nu a respectat procedurile legale

Parlamentarul AUR a recunoscut că nu poartă tot timpul masca de protecţie impotriva SARS-CoV-2: „Atât timp cât eu apreciez că în faţă, în spate, lateral, stânga, dreapta nu este risc să contaminez pe cineva sau să fiu contaminat, consider că purtarea măştii este o idioţenie”, a spus sursa citată.

Mircea Dăneasa este sculptor, autorul statuii „Bucovina înaripată”, din centrul municipiului Suceava.

Artistul și senatorul AUR a declarat că prietenii „între ghilimele” de pe Facebook au fost dezamăgiţi când au auzit că este candidat la Senat.

„Ăsta este sculptor, pictor, mâzgâleşte. O fi el talentat, dar exerciţiul neuronilor presupune alte facultăţi. Vreau să le spun acelor prieteni că am terminat clasa a VIII-a cu 10. Am terminat Liceul de Arte Plastice din Deva cu examenul de Bacalaureat cu 9,5. Am terminat Institutul de Arte Plastice din Bucureşti „Nicolae Grigorescu” cu diplomă de merit”, a spus sculptorul în timpul unei dezbateri electorale. AUR a obţinut în Suceava cel mai mare scor al partidului din ţară – 14,72% la Senat.

Senatorul în vârstă de 65 de ani se află la primul mandat.

Citește și Casoteca.ro – magazin

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele