Se anunță cod portocaliu de averse torențiale și vijeli puternice

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod portocaliu de averse torenţiale şi vijelii puternice valabilă pentru jumătatea de sud a Moldovei, nordul şi estul Munteniei şi nordul Dobrogei pe parcursul zilei de miercuri, relatează Agerpres.

În intervalul orar 14:00 – 22:00, în aceste zone vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice (rafale de peste 80-90 km/h) şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25-35 l/mp.

Avertizare de Cod galben de instabilitate atmosferică de miercuri

După caniculă, furtuni puternice la Galaţi! COD GALBEN de ploi torenţiale,  fulgere, vijelii şi grindină - Monitorul de Galati - Ziar print si online

Totodată, o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică va intra în vigoare miercuri la ora 12:00 şi vizează până vineri, la început, centrul, estul ţării şi zona de munte, apoi sud-vestul şi sudul ţării.

Potrivit ANM, în perioada 27 iulie, ora 12:00 – 29 iulie, ora 2:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în după-amiaza şi seara zilei de miercuri, îndeosebi în centrul, estul ţării şi la munte, apoi din a doua parte a nopţii de miercuri spre joi şi în sud-vest şi sud.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat vijelii (viteze la rafală de peste 55-70 km/h) şi grindină. Pe alocuri cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp. În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în după-amiaza zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele