Se anunță de către Nicușor Dan demararea unui proiect pentru salvarea lacului din Parcul Circului

0

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, anunță, luni, într-o postare pe Facebook, că a semnat certificatul de urbanism pentru execuția unui puț de mare adâncime pentru alimentarea lacului din Parcul Circului și pentru irigarea spațiului verde din parc.

Se caută soluții pentru lacul din Parcul Circului

„Căutăm soluții pentru lacul din Parcul Circului, astfel încât nivelul apei să nu mai scadă și să rămână constat pe tot parcursul anului. Am semnat certificatul de urbanism pentru execuția unui puț de mare adâncime pentru alimentarea lacului și pentru irigarea spațiului verde din parc. Studiul de fezabilitate a fost deja realizat, urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul General al Municipiului București”, a precizat Nicușor Dan.

Primarul general a explicat că, ulterior, ALPAB va elabora documentația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție.

Lacul Circului

Lacul Circului este un lac natural alimentat din izvoare proprii, însă, de-a lungul anilor, nivelul apei a scăzut dramatic din cauza apariției în zonă a mai multor clădiri cu fundații adânci care au colmatat izvoarele subterane care alimentează lacul, menționează edilul.

„Această investiție este foarte importantă pentru protejarea și dezvoltarea faunei și florei din zonă și va contribui la salvarea speciei de lotuşi egipteni (Nelumbo nucifera), plantă devenită un simbol al Parcului Circului, care este amenințată cu dispariția din cauza nivelului scăzut al apei din lac”, mai scrie Nicușor Dan.

FOTO Prețul plătit pentru dezvoltarea haotică a Bucureștiului: lacul din  Parcul Circului aproape a secat, habitatul superbilor lotuși egipteni fiind  în pericol - HotNews.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele