Se ascut cuțitele în PNL. Membrii marcanți în dezacord cu Orban

0

Senatorul de Prahova Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte al PNL, a votat astăzi în ședința biroului politic național al partidului împotriva deciziei lui Ludovic Orban. Amintim că președintele PNL i-a făcut plângere penală prim-ministrului Viorica Dăncilă.

Citiți și UPDATE: Tăriceanu are “picioare lungi”

Orban, a supus la vot în partid decizia, mai multe voci din PNL fiind împotriva plângerii penale.

Iulian Dumitrescu a postat astăzi pe Facebook următorul mesaj:

”Domnul Orban nu s-a consultat cu nimeni. Azi, cerând vot de încredere în Biroul Executiv, și-a recunoscut greșeala.

În sedinţa Biroului Executiv al PNL de astăzi, am votat împotriva susținerii deciziei președintelui PNL, Ludovic Orban, de a depune plângere penală pe numele Vioricăi Dăncilă, deoarece:

  1. Domnul președinte Orban nu s-a consultat cu nimeni. Cerând astăzi vot de susținere în partid, practic și-a recunoscut greșeala, a recunoscut că, în situaţii ca aceasta, nu există nicio diferență între persoana fizică și preşedintele PNL Ludovic Orban. Nu am comentat decizia pe fond, dar e normal să discuți în partid și apoi să iei o decizie atât de importantă.
  2. În opinia mea, plângerea penală nu este o armă politică. Au fost mai multe voci în Biroului Executiv care au susținut, dimpotrivă, că plângerea penală poate să fie o armă politică. Eu cred că există instituții vigilente, abilitate să se sesizeze pe înaltă trădare, nu cred că o persoană fizică, oricum s-ar chema ea, poate să fie mai vigilentă decât aceste instituții”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele