Se cer demisiile lui Dragnea și Tăriceanu, care au reușit să pună în pericol parteneriatul strategic cu SUA

0

Juralistul Stelian Negrea spune că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu trebuie să demisioneze din funcțiile de președinți ai celor două camere ale parlamentului, pentru că au ales Rusia punând în pericol parteneriatul strategic cu SUA.

Citiți și Avertisment fără precedent pentru Parlamentul României din partea Departamentului de Stat al SUA

„Dragnea si Tariceanu au ales sa minta, manipuleze si sa indoaie rau de tot adevarul inclusiv de la nivelul celor doua functii de sefi ai celor doua camere ale Parlamentui.

Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu trebuie sa-si prezinte imediat demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, respectiv al Senatului pentru ca este evident a ales Rusia in locul SUA.

Vreau sa vad daca parlamentarii altor partide in afara PSD-ALDE se vor delimita de acest comunicat de presa jenant pentru Romania in care cei doi penali se ratoiesc la Departamentul de Stat al SUA!!! la fel cum o facea Hugo Chavez sau Dutuerte sau alt dictator delirant aflat in agonie sau pe final de mandat.” 

La București un „pitecantrop” poate vorbi liber

”Auzindu-l pe Serban Nicolae cum balbaie el niste explicatii cum ca comunicatul de presa al Departamentului de Stat al SUA nu e asumat:)))))) ca nu apare foarte clar daca e pozitia SUA:))))iti vine sa cauti grota de unde a iesit pitencantropul intr-ale democratiei si ma intreb cat mai pot invoca unii prostia si ignoranta pentru ticalosie.

Insa tot raul spre bine: acum se despart apele pentru totdeauna: se vede cine-i cu americanii si cine-i cu rusii.

Cine e cu valorile vestice pe care le poate critica oricand isi doreste si cine e cu cele de la rasarit pentru a caror critica isi risca viata.

Daca ar fi trait la Moscova, lui Nicolae imediat i s-ar fi inchis gura insa chiar si la Bucuresti un astfel de pitecantrop poate vorbi liber orice mizerie la adresa sistemului politic de pe urma caruia traieste.” spune Stelian Negrea.

UE amenință cu sistarea fondurilor europene pentru punerea în pericol a statului de drept

„Si daca nu va era indeajuns cu vestile proaste mai luati una.

UE se gandeste foarte serios sa lege acordarea de fonduri europene de respectarea statului de drept.

Adica daca Parlamentul mutileaza legile Justitiei in favoarea lui Liviu Dragnea si a clicii lui de penali atunci mucles fonduri europene.

Si credeti ca-i vor sanctiona primii pe polonezi si pe unguri sau pe romani de ai caror lideri de la PSD-ALDE se feresc ca dracu de tamaie.

Am folosit aceste cuvinte ca sa inteleaga toata Romania pana in fund la taxatoarea votanta de PSD ca ea pune botul la victimizarea ipocrita a lui Dragnea cum ca el e nevinovat dar dujmanii ii doresc raul si i-au indesat milioane de euro din bani publici in fundul curtii cand el nu era acasa.” mai precizează jurnalistul Stelian Negrea pe pagina sa de Facebook.

Europarlamentarul Monica Macovei spune că președinții celor două camere ale parlamentului au pus în pericol parteneriatul strategic cu SUA și au reușit să izoleze România pe plan extern.

”Lupta lor pentru corupţie şi împotriva justiţiei se vede la Departamentul de Stat al SUA exact aşa cum este cu adevărat: o acţiune în forţă care subminează lupta împotriva corupţiei şi ameninţă progresul pe care România l-a făcut pentru a avea instituţii puternice şi justiţie. Problemele penale ale lui Dragnea şi Tăriceanu, apărate de armate de soldaţi credincioşi de partid, sunt un pericol pentru ţară, pentru că legile au ajuns să fie făcute doar pentru a-i scăpa pe inculpaţi de dosare penale şi de răspundere”, arată Monica Macovei într-o declaraţie citată de News.ro.

Macovei le solicită preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului să convoace de urgenţă Birourile permanente, pentru ca acestea să găsească soluţia legală de a renunţa la modificarea legilor justiţiei, pentru că ”nu mai este timp de pierdut” şi să îşi dea demisiile din funcţiile de preşedinţi ai Parlamentului, pentru că ”soarta României este mai importantă, iar ei au adus-o pe marginea prăpastiei”.

USR cere demisia lui Liviu Dragnea şi a lui Călin Popescu-Tăriceanu de la conducerea celor două camere ale Parlamentului, după ce Departamentul de Stat al SUA a anunţat că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările legilor justiţiei. Acelaşi lucru îl cer mai multe asociaţii, inclusiv cea condusă de Dacian Cioloş.

„USR cere coaliţiei PSD-ALDE să aleagă între izolarea României şi salvarea lui Dragnea şi Tăriceanu de închisoare. Cei doi lideri PSD-ALDE trebuie să îşi dea demisia din conducerea Parlamentului pentru a opri discreditarea instituţiilor statului român, iar această coaliţie periculoasă trebuie să renunţe la lupta împotriva justiţiei şi a statului de drept pentru a demonstra partenerilor euro-atlantici că România este o democraţie stabilă şi un furnizor de Securitate într-o poziţie geostrategică importantă”, potrivit unui comunicat de presă.

„Dacă domnii Dragnea şi Tăriceanu continuă războiul împotriva justiţiei vor fi pe deplin responsabili de abandonarea parteneriatului cu UE şi NATO şi de izolarea României în plan extern”, a susţinut preşedintele USR, Dan Barna, în comunicat.

De asemenea, mișcările civice Corupția Ucide, Evoluție în Instituție, Geeks for Democracy, Inițiativa România, #Insist, Institutul pentru Politici Publice, Platforma România 100 și #Rezistența au cerut demisia imediată a Președintelui Camerei Deputaților Liviu Dragnea și a Președintelui Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în urma comunicatului Departamentului de Stat.

“Comunicatul Departamentului de Stat al SUA, principalul partener extern al României, este fără precedent și tranșant, și arată că tentativele PSD-ALDE de subordonare politică a justiției au devenit o problemă geopolitică, cu implicații privind securitatea militară a NATO și a României.

Interesele penale ale domnilor Dragnea și Tăriceanu pun nemijlocit în pericol viitorul democratic al României, domnia legii și drepturile fundamentale, securitatea țării și bunăstarea fiecăruia dintre noi.

Cerem, de asemenea, Partidului Social Democrat și ALDE să scape de liderii care ne îndepărtează de țările democratice și să retragă legile justiției din Parlament mâine, la prima oră”, a anunţat grupul Iniţiativa România.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele