Se scumpesc apartamentele în București

0
- Reclama -

Pe fondul reducerii ofertei din piaţă, preţurile apartamentelor din marile oraşe şi în special ale celor din Capitală ar putea creşte accelerat în 2022, susține „Ziarul Financiar”.

„Starul” pieţei imobiliare va rămâne în continuare sectorul logistic, pe măsură ce va continua să urce spre pragul de 8 milioane de metri pătrați, faţă de circa 5,5 milioane la finalul anului trecut, în timp ce pe segmentul office cererea revine treptat, însă dezvoltatorii au încetinit ritmul de construcţie a noilor proiecte imobiliare.

Această cerere mare pentru noi locuinţe alături de reducerea numărului de noi autorizaţii de construire ar putea afecta piaţa imobiliară în următorii ani.

În prezent pe segmentul rezidenţial nu există suficientă ofertă pentru a acoperi cererea din piaţă. De asemenea, discutăm şi despre o presiune inflaţionistă, despre o potenţială creştere a preţurilor. Piaţa de asemenea mai este influenţată şi de problema autorizaţiilor – în 2020 s-au emis puţine noi autoritzaţii de construire, poate chiar cel mai scăzut nivel din Bucureşti în ultimii 10 ani. Eu personal însă nu văd o criză în imobiliare în următorii 10 ani”, spune Victor Căpitanu, cofondator „One United Properties”, cel mai activ dezvoltator de pe această piață.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele