Sebastian Burduja a fost numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor

0

Sebastian Burduja, șeful organizației PNL Sector 1, numit în urmă cu o lună în Consiliul de Supraveghere al Transelectrica, a fost numit în funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor, printr-o decizie a premierului Ludovic Orban, care a fost publicată în Monitorul Oficial. În vârstă de 34 de ani, Sebastian Burduja s-a aflat, încă din urmă cu zece ani, în preajma politicienilor aflați la putere, indiferent de culoarea politică a acestora.

 

De altfel, Sebastian Burduja s-a aflat și printre invitații de la recepția organizată de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni de Ziua Națională, așa cum arată fotografiile postate de Burduja pe pagina sa de Facebook.

Burduja a postat pe Facebook și un mesaj în care spune că este „onorat și recunoscător” să accepte, „cu responsabilitate și cumpătare”, provocarea lansată de premierul Ludovic Orban și de Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, de a se alătura echipei ministrului ca secretar de stat.

„Le mulțumesc pentru încrederea acordată și pentru întreg sprijinul. Sunt pe deplin conștient că avem o misiune extrem de grea în contextul României de astăzi. Sunt onorat să pun la bătaie, într-un minister crucial și alături de profesioniști autentici, toate cunoștințele și toată experiența acumulată în plan profesional și academic, în țară și în străinătate. Am convingerea că vom reuși să facem împreună ceea ce merită toți românii: România normală, pe muncă și pe merit. România pe bune, dezvoltată și demnă”, mai scrie Burduja.

În urmă cu o lună, Secretariatul General al Guvernului, subordonat direct premierului Ludovic Orban, a făcut propuneri pentru noi membri în Consiliul de Supraveghere al companiei cu capital de stat Transelectrica, printre care Sebastian Burduja, dar și alți membri PNL, cum ar fi șeful de cabinet al ministrului Educației.

Sebastian Burduja (34 de ani) este președintele organizației PNL din Sectorul 1. Burduja este în atenția publică încă din 2009, când și-a lansat cu mare fast un ONG dedicat studenților din străinătate. Din acel moment, Burduja a gravitat permanent în jurul liderilor politici ai momentului, indiferent de culoarea lor politică, a candidat ca independent la parlamentare, și-a creat un partid care a fuzionat cu PNL.

În 2009, la evenimentul de lansare a Ligii Studenților Români din Străinătate au participat personaje precum Dan Voiculescu, Mircea Geoană, Sebastian Ghiță, Mihai Gâdea, potrivit unui comunicat de la acel moment al LSRS, între timp devenit indisponibil pe site-ul Ligii.

Un alt participant de marcă a fost Marinel Burduja, tatăl lui Sebastian Burduja, fost vicepreședinte al băncii Bancorex, devalizată în anii 90 în urma acordării a sute de împrumuturi preferențiale unor foști angajați ai Securității comuniste. Burduja senior a ocupat ulterior poziția de vicepreședinte al Raiffeisen Bank. În 1990 fusese votat primar în Piatra Neamț, în același an fiind ales parlamentar independent pe listele FSN, potrivit propriilor declarații.

După ce a fondat LSRS, Sebastian Burduja a mai înființat Fundația CAESAR și a lansat volumul „Între speranță și deziluzie”. El a lansat diferite inițiative la care au participat președinții Traian Băsescu și Klaus Iohannis, iar în 2015 a încheiat un protocol cu Ministerul de Externe pentru ”proiecte dedicate priorităţilor de politică externă”.

Citește și: Orban cere audit pe situația lucrărilor PNDL

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele