Sebastian Ghiţă, aflat în arest în Serbia, vrea să fie audiat prin videoconferinţă

0

Avocatul lui Sebastian Ghiţă, aflat în arest în Serbia, a cerut, marţi, instanţei supreme ca fostul deputat să fie citat la arestul din Belgrad şi, dacă este posibil, să fie şi audiat prin videoconferinţă în procesul în care este acuzat că i-a dat o casă fostului primar din Ploieşti Iulian Bădescu în schimbul finanţării echipei de baschet Asesoft Ploieşti.

În timpul procesului de marţi de la instanţa supremă, avocatul lui Sebastian Ghiţă a depus o serie de documente privind locul de detenţie în care se află fostul deputat şi a susţinut că acesta nu a fost citat legal pentru proces şi nu a avut cunoştinţă despre termen.

“Am luat legătură cu el şi a zis că doreşte să participe activ la proces, aşa cum a făcut-o până acum de fiecare dată”, a arătat apărătorul lui Ghiţă, care a cerut din acest motiv amânarea procesului.

Avocatul le-a mai cerut judecătorilor ca Ministerul Justiţiei să mijlocească efectuarea unei videoconferinţe cu penitenciarul din Belgrad şi, tot prin minister, Ghiţă să fie citat la arestul din Belgrad.

Procurorul DNA a fost de acord cu citarea lui Sebastian Ghiţă în străinătate.

Apărătorii lui Ghiţă au mai cerut conexarea cererii de arestare preventivă cu dosarul în care Ghiţă este acuzat că i-a dat o casă fostului primar Iulian Bădescu în schimbul finanţării echipei de baschet Asesoft Ploieşti. Instanţa a fost de acord cu conexarea şi a stabilit termen pentru 6 iunie, până când Ghiţă ar trebui citat în Serbia.

Ghiță, prietenul contractelor cu statul român

Cuvintele sunt de prisos daca parcurgeti urmatoarele două infografice puse la punct de jurnalistii de investigatie de la Riseproject. Aflăm de aici că deputatul fugar controla mai multe companii care erau abonate la banii publici, iar acestea au măturat singure sau în asociere contracte de sute de milioane de euro. Pentru o parte dintre aceștia, spălați prin intermediul firmelor fantomă și ajunși tocmai în Panama, deputatul fugar și asociații săi (Alexandru Ghiță, Cristian Bâlbâie și Andrei Nicolescu) vor trebui să dea socoteală în fața judecătorilor.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele