Angela Cristea: ”Poziţia oficială a României este poziția anunțată de președinte”

0

Comisia Europeană consideră că în chestiunea eventualei mutări a ambasadei României în Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, poziția oficială a Bucureștiului este cea exprimată de președintele Klaus Iohannis, pentru că acesta reprezintă România în forurle europene, pe problemă de politică externă, a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Cristea. Ea a mai subliniat că în Uniunea Europeană statul de drept, inclusiv independența justiției, nu este un subiect negociabil cu nicun stat membru, inclusiv cu România. 

Citeşte şi Dragnea îşi povesteşte (oficial) vizita în Israel

Reamintim că premierul Viorica Dăncilă a declarat că a adoptat în Guvern un memorandum privind începerea dezbaterii cu mai multe instituții privind eventuala mutare a ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Președintele Klaus Iohannis a reafirmat că poziția României față de statutul orașului Ierusalim rămâne conformă cu cea stabilită prin rezoluțiile Consiliului de Securitate ONU și Adunării Generale ONU în materie. El a menționat că există o serie de rezoluții ale Consiliului de Securitate al ONU și ale Adunării Generale a ONU prin care se solicită, printre altele, statelor membre ONU să se abțină să stabilească misiuni diplomatice în Ierusalim și să intensifice eforturile internaționale pentru o pace durabilă, cuprinzătoare și justă în Orientul Mijlociu. „Prin urmare, în această etapă, relocarea ambasadei României în Ierusalim ar reprezenta o încălcare a dreptului internațional relevant”, a precizat Președinția.

 

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele