Șefii comuniști din Coreea de Nord au redus rațiile la 300 de grame de hrană pe zi

0
Coreea de Nord
- Reclama -

Șefii comuniști din Coreea de Nord au redus rațiile de hrană la 300 de grame de mâncare pe zi pe cap de locuitor. ONU a anunțat că rațiile ar putea fi scăzute și mai drastic din cauză că țara se confruntă cu cea mai slabă recoltă din ultimii 10 ani.

ONU a căpătat acces la aceste date după ce Coreea de Nord a cerut o evaluare a rezervelor de hrană, în perioada 29 martie – 12 aprilie. Raportul ONU arată că țara se confruntă cu cea mai proastă recoltă din ultimul deceniu, cauzată de secetă, valuri de caniculă și inundații masive.

Cel puțin 10 milioane de oameni suferă din cauza lipsei de hrană și vor rămâne fără mâncare până la următoarea recoltă. Raportul ONU a descoperit și că nord-coreeni consumă extrem de puține proteine, iar unele familii consumă alimente cu proteine doar de câteva ori pe an.

La jumătatea anilor ’90, Coreea de Nord s-a confruntat cu o secetă devastatoare, în timpul căreia cel puțin 3 milioane de oameni au murit din cauza foametei.

În perioada 2018-2019, recolta din Coreea de Nord a atins 4,9 milioane de tone, cel mai scăzut volum din perioada 2008-2009 încoace, iar acest lucru a condus la un deficit de 1,36 milioane de tone de hrană.

- Reclama -

Citește și Coreea de Nord nu renunță la înarmarea nucleară

Între cei peste 10 milioane de oameni care au nevoie de ajutoare alimentare se numără și 7,5 milioane din cei 17,5 milioane de nord-coreeni care depind de rațiile de hrană acordate de guvern, precum și 2,5 milioane de fermieri colectivi.

„Estimările pentru recolta din 2019 de grâu și orz sunt îngrijorătoare, iar comunitățile sunt în pericol. Efectele șocurilor climatice aduc crize de combustibili, de fertilizatori și componente tehnice esențiale pentru agricultură”, arată ONU.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele