Şeful Poliţiei Capitalei a demisionat, iar 22 de poliţişti vor fi anchetaţi în cazul polițistului pedofil

0

Şeful Poliţiei Capitalei a demisionat din funcţie, arată Bogdan Despescu în raportul prezentat premierului Mihai Tudose, în cazul poliţistului Eugen Stan, acuzat de pedofilie.

Guvernul a făcut publică Nota-raport privind rezultatul verificărilor efectuate cu privire la cazul poliţistului Eugen Stan şi măsurile adoptate la nivelul Poliţiei Române.

Citiți Raportul

Citiți și Carmen Dan decapitează IGPR pe motiv de neatenție la pedofilie; premierul nu e la fel de grăbit

Şeful Poliţiei Capitalei Nicu Dragoş Orlando a demisionat în urma scandalului legat de poliţistul de la Brigada Rutieră acuzat de agresiune sexuală. De asemenea, şi adjunctul său Marius Eugen Ştefan a demisionat.

În total, 22 de poliţişti au fost daţi pe mâna procurorilor în acest caz, de către şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu.

Nicu Dragoş Orlando fusese numit în funcţie în septembrie 2017.

Alături de el a demisionat şi unul dintre adjuncţii săi, Marius Eugen Ştefan. Acesta fusese numit în funcţie în iulie 2015.

Informaţia se regăseşte în raportul făcut de şeful IGPR Bogdan Despescu.

Conform documentului, “din considerente de onoare profesională”, Nicu Dragoş Orlando a cerut vineri încetarea împuternicirii sale la conducrea Direcţiei Generale de Poliţie a Muncipiului Bucureşti.

Din aceleaşi raţiuni a demisionat şi adjunctul său.

Ministrul Afacerilor Interne a fost sesizat pentru dispunerea declanşării cercetării prealabile cu privire la săvârşirea unor eventuale abateri disciplinare în cazul lui Nicu Dragoş Orlando.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele