Seidler (USR): Abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților este neconstituțională

0
- Reclama -

Deputatul USR Cristian Seidler, care a propus marți rediscutarea în Comisia de muncă a proiectului privind abrogarea pensiilor speciale, a declarat că abrogarea pensiilor de serviciu ale magistraților este neconstituțională, așa cum a decis Curtea Constituțională anterior, iar prin menținerea acestei prevederi PSD și PNL deopotrivă vor să spună „Noi am dorit eliminarea pensiilor speciale, dar vai, CCR a respins”.

 

Seidler a declarat că a propus în comisie reluarea dezbaterii raportului la proiectul pentru abrogarea pensiilor speciale pentru că eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraților este neconstituțională.

Ignorarea acestei situații este un compromis pentru ca majoritatea parlamentară, PSD și PNL deopotrivă să spună «Noi am dorit eliminarea pensiilor speciale, dar vai, CCR a respins». Deciziile CCR trebuie respectate fie că ne place, fie că nu”, a subliniat deputatul USR.

Cristian Seidler a precizat că, ținând cont de deciziile CCR, USR a propus plafonarea pensiilor magistraților. „Ar trebui ca pensia să nu fie mai mare decât ultimul venit net. E normal ca atunci când te pensionezi să nu ai un venit mai mare decât atunci când lucrezi, pentru că atunci toată lumea ar vrea să fie la pensie”, a explicat el.

- Reclama -

Seidler a precizat că, în ședința de plen, USR va susține amendamentul respins în comisie, privind plafonarea pensiiloe magistraților, pentru ca proiectul să devină constituțional.

În cazul în care amendamentul va fi respins și în plen, USR va vota totuși legea

 

„Vom vota acest proiect, urmând ca CCR să îl declare foarte probabil neconstituțional. Dacă am vota împotrivă s-ar putea specula că suntem împotrivă”, a spus el.

Suspiciunea noastră întemeiată este că se dorește ca această lege să treacă aparent și să pice la CCR”, a mai declarat deputatul USR.

Seidler a precizat că USR va solicita, de asemenea, introducerea pe ordinea de zi a plenului reunit de miercuri a proiectului pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

Președintele Comisiei de muncă din Camera Deputaților, Adrian Solomon (PSD), a refuzat, marți, să fie rediscutat raportul la proiectul pentru abrogarea pensiilor speciale, calificând solicitarea în acest sens a deputatului USR Cristian Seidler drept „o glumă”.

Citește și: Posibilă fuziune USR-Plus posibilă din iulie

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele