Semn de bătrâneţe, Şarapova a devenit subiectul unui curs universitar

0

Maria Şarapova este subiectul unui curs la Universitatea California, în cadrul secţiei de studii feministe, relatează wtatennis.com, citat de News.ro. Cursul “Imaginând-o pe Maria Şarapova”, predat de Anita Stahl, le oferă studenţilor posibilitatea de a analiza cariera şi felul în care este percepută sportiva rusă în media.

Stahl spune că acest curs este de fapt despre feminitate, globalizare, muncă, imigraţie, istorie, competiţie şi media, despre felul în care toate acestea se intersectează, totul văzut prin ochii Mariei Şarapova. Alături de lucrări academice, participanţii la curs trebuie să citească şi biografia din 2017 a Mariei Şarapova, “De neoprit: Viaţa mea de până acum”.

“De exemplu, este posibil ca într-o zi studenţii să citească lucrarea sociologului francez Pierre Bourdieu cu privire la clasă şi la capitalul cultural, iar a doua zi să li se ceară să se uite pe feed-ul de pe Instagram al Mariei Şarapova şi să analizeze cum se prezintă sportiva în termenii lui Bourdieu”, a afirmat Stahl.

Citeşte şi: Tăriceanu, discurs ca și cum PSD și ALDE vor pierde sigur alegerile europarlamentare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele